Јорданов седна во градоначалничката фотелја, доскорешниот градоначалник Николов денеска му ја предаде функцијата

Новиот штипски градоначалник Иван Јорданова вчера и официјално седна во градоначалничката фотелја, откако во првиот круг на локалните избори го победи својот противкандидат од СДСМ, Сашко Николов. Неговото доаѓање на…

Прочитај повеќе

Увид во активности за реконструкција на сала во СОУ „Коле Нехтенин“

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на СОУ „Коле Нехтенин“, Дејан Павлов извршија увид во работните активности за реконструкција на спортската зала во СОУ „Коле Нехтенин“.…

Прочитај повеќе

Штип добива чиста, најквалитетна питка вода за пиење

Штип добива чиста, најквалитетна питка вода за пиење од Хидро-системот „Злетовица”. Во завршна фаза е пречистителната станица со ултрафилтрација на водата за пиење. Штип ја има најголемата станица од ваков…

Прочитај повеќе

Завршен настан за проектот „Културен мост низ вековите“

Вчера, 26.08.2021 Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов присуствуваше на завршниот настан што се одржа пред патеката на средновековната црква Св. Власие. На настанот беа презентирани резултатите од заедничкиот проект ,…

Прочитај повеќе

Работната недела започната со состаноци за браната на река Отиња

Работната недела Градоначалникот ја започна со интензивни состаноци со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, изведувачот и надзорот на браната Отиња. Заедно ги испланираа тековните активности за работата да се одвива непречено.…

Прочитај повеќе

Средба на градоначалникот д-р Сашко Николов со началникот на СВР Штип, Марјан Коцев

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов имаше средба со началникот на СВР Штип Марјан Коцев. Целта на оваа средба беше да се воспостави ефективна координација на надлежностите. На овој начин ќе се олеснат…

Прочитај повеќе

Завршена реконструкција на улицата и тротоарите на Кеј Маршал Тито

Центарот на Штип е лицето на градот! Кеј Маршал Тито е еден од главните крвотоци на Штип. Завршена е реконструкција на улицата и тротоарите на оваа улица. Нејзина реконструкција беше…

Прочитај повеќе

Средба со градоначалникот на Мармарис во Турција

На покана на Градоначалникот на Мармарис Мехмет Октаи, Градоначалникот Д-р Сашко Николов оствари средба во неговиот кабинет. Мехмет е млад и амбициозен градоначалник во регионот Мугла, со Градоначалникот Д-р Сашко…

Прочитај повеќе

Отворен долго очекуваниот аква парк

Го отворивме долго очекуваниот аква парк “АКВАБЕЛА РЕСОРТ” во Штип. Градоначалникот Д-р Сашко Николов присуствуваше на отварањето на аква паркот, заедно со сопственикот Љупчо Манџуков. Освен водените спортски активности, ресортот…

Прочитај повеќе

Средба со ученици од невладината организација „Центар за грашанска иницијатива“ Прилеп

Градоначалникот имаше средба со ученици од невладината организација  “Центар за граѓанска иницијатива” Прилеп. Договорен проект, подржан од ifa/Zivik, програма во склоп на Федерална канцеларија за надворешни работи на Сојузна Република…

Прочитај повеќе

Средба со жителите на населбата Пребег

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов имаше средба со граѓаните од населба Пребег. Се разговараше за проблемите со кои се соочуваат нашите сограѓани. Во моментов вршиме промена на водоводната линија на…

Прочитај повеќе

Населба Македонка ќе добие чиста и здрава вода за пиење

Уште едно ветување, станува реалност. Жителите на населба Македонка конечно ќе добијат здрава вода за пиење. Со средства обезбедени од Министерството за транспорт и врски, жителите на населба Македонка конечно…

Прочитај повеќе

Штип добива најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење

Штип добива најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење. Од денешната работна средба во просториите на ЈП ХС „Злетовица“. На покана на претставниците од јавното претпријатие се одржа работна…

Прочитај повеќе

Пуштен во употреба експресниот пат Штип – Радовиш

Пуштен е експресниот пат Штип – Радовиш во употреба.   Градоначалникот Д-р Сашко Николов, заедно со премиерот Зоран Заев, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, директорот на Јавното претпријатие…

Прочитај повеќе

Средба на амбасадорот на Австрија, Н.Е. Георг Вуцас со Д-р Сашко Николов

Денес во Општина Штип беше амбасадорот на Австрија, Н.Е. Георг Вуцас. Се разговараше за можноста за инвестирање на австриски компании во нашата општина. Австриските компании се едни од најголемите инвеститори во…

Прочитај повеќе

Средба на градоначалникот д-р Сашко Николов со економски советници од МНР

Градоначалникот оствари средба со економските советници при МНР.Ги претставивме погодните услови за странските инвестиции во различни бизнис области, се разговараше за можностите за извоз од страна на компаниите кои веќе…

Прочитај повеќе