реконструкција на главна водоводна линија на улица “Петар Поп Арсов”во населба Железничка

Општина Штип продолжува со инвестирање во подземната инфраструктура низ сите населени места во нашиот град. Денес екипите на ЈП Исар започнаа со реконструкција на главна водоводна линија на улица “Петар…

Прочитај повеќе

Општина Штип се вклучува во хуманитарната акција за помош на погодените подрачја од земјотресот во Турција

Пет пожарникари од Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) – Штип ќе заминат за Турција. Општината ќе даде финансиска поддршка во име на хуманоста и солидарноста на најпогодените подрачја и населени места…

Прочитај повеќе

Градоначалникот Иван Јорданов во посета на о.Врање

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, беше гостин на Свечената академија по повод одбележувањето на Денот на градот и годишнината од ослободувањето на Врање. Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, на…

Прочитај повеќе

#мЗаедница пристигна во Општина Штип Македонија

Отсега, благодарение на оваа дигитална платформа, штипјани ќе имаат можност да бидат директно вклучени во унапредувањето и развојот на својата општина но и да: даваат идеи, предлози и забелешки да…

Прочитај повеќе

Општина Штип дел од кампањата 16 дена активизам за борба против родово – базирано насилство

Со Денешниот марш и присуството на голем број на граѓани од невладиниот сектор, советниците од советот на општина Штип, градоначалникот Иван Јорданов , вработени во администрацијата, ученици од средните училишта,…

Прочитај повеќе

Одржана спортска манифестација „Фудбал за сите“

Викендов на 26 ноември во спортската сала на СОУ „Коле Нехтенин“ се одржа забавно рекреативна спортска  манифестација под наслов „Фудбал за сите“ , во организација на Општина Штип и НВО…

Прочитај повеќе

После 20 години, Штип и конечно ќе добие кино!

Заедно со Киноверзум, кој прераснува во единствениот македонски ланец на кина ќе го оствариме сонот на штипјани – да имаат можност да следат филмски проекции во сопствениот град. Современата технологија…

Прочитај повеќе

Јапонска донација за ЈЗУ Клиничка Болница Штип

На денешната средба со јапонскиот амбасадор Н.Е. Хиронори Савада ја искажав мојата благодарност за досегашната поддршка и помош од страна на јапонскиот народ за нашата општина, како и можноста за…

Прочитај повеќе

Подготовки за нанесување на првиот асфалтен слој на улица „Браќа Даневи“

По извршената промена на водоводната и канализациона подземна мрежа на ул. Браќа Даневи, од денес се започна со вадење на постоечката коцка, тампонирање и трасирање на улицата. Во наредните денови…

Прочитај повеќе

Паркот во населба Баби ќе добие уште неколку нови содржини!

Со финансиски средства од Биро за регионален развој и Општина Штип, ќе реализираме уште едно ветување за оваа населба. Паркот ќе добие нови детски реквизити, фонтана и хортикултурно уредување, а…

Прочитај повеќе

Прва седница на Локалниот Совет за превенција

Во текот на денешниот ден се одржа првата седница на Локалниот Совет за превенција. Со претставници од надлежните институции се дискутираше за: – безбедноста во сообраќајот, во насока за надминување…

Прочитај повеќе

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов ја презентираше програмата и визијата за нашиот град

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, денес ја презентираше програмата и визијата за нашиот град со реализирани над 130 проекти. Изминатите 365 дена беа исполнети со бројни предизвици, но беа…

Прочитај повеќе

Увид во градежните активности за изградба и уредување на новото спортско рекреативно игралиште во населба Сењак 4

Денеска беше извршен увид во градежните активности за изградба и уредување на новото спортско рекреативно игралиште во населба Сењак 4. Со реализирање на вакви проекти секоја населба ќе има соодветни…

Прочитај повеќе

Повеќенаменски парк во населба 8ми Ноември

Жителите на населба 8ми Ноември денеска добија нов повеќенаменски парк. Паркот е целосно ограден и осветлен со поставена вештачка трева за мал фудбал, специјализирана подлога за баскет, летниковеци и останати…

Прочитај повеќе

Градежни активности за целосна реконструкција на тоалетите во СОУ „Коле Нехтенин”

Веќе се отпочнати градежните активности за целосна реконструкција на тоалетите во СОУ “Коле Нехтенин”. Комплетно е променета водоводната и канализационата мрежа, поставени се нови санитарни плочки, извршена е промена на…

Прочитај повеќе

Средба со Амбасадорот на Франција во Македонија Сирил Бомгартнер

На вчерашната средба со Н.Е. Амбасадорот на Франција во Македонија Сирил Бомгартнер, ги потврдивме нашите заложби за соработка и заедничка реализација на поставените цели. Економскиот развој, образованието, културното наследство и…

Прочитај повеќе

Промена на водоводна и канализациона подземна мрежа на улиците „Солидарност“, „Браќа Даневи“ и „5ти Конгрес“

Во Штип за првпат етапно се изврши промена на водоводна и канализациона подземна мрежа на ул. “Солидарност”, “Браќа Даневи” и “5ти Конгрес”, па од денес се започна со припрема за…

Прочитај повеќе

Присуство на претставник на Општина Штип на Седмата конференција во рамки на проектот SPRING – Solidarity in Progress

Во периодот од 20 до 23 септември 2022 година,еден  претставник од Општина Штип учествуваа на Седмата Конференција во  градот Динге Лес Баинс, Република Франција, која се одржа во рамки на…

Прочитај повеќе

Шаховската федерација го промовира шахот како изборна активност во основните училишта

На 13.09.2022 во салата на Општина Штип се одржа обука за првата група од 15 наставници од основните училишта во Штип кои покажаа интерес да научат како да предаваат шах…

Прочитај повеќе