Со моќната порака “Се бориме за леб, но се бориме и за рози!”, денес со симболичен гест беше одбележан Меѓународниот ден на жената

Со моќната порака “Се бориме за леб, но се бориме и за рози!”, денес со симболичен гест беше одбележан Меѓународниот ден на жената. Заедно со Здружението “Гласен Текстилец”, црпејќи инспирација…

Прочитај повеќе

Прв Форум за образование

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, денес присуствуваше на Првиот Форум за образование, а од кој се очекува интензивирање на соработката помеѓу Универзитетот “Гоце Делчев” – Штип, средните училишта и…

Прочитај повеќе

Уредување на дворните површини во градинките

Нашите градинки се места од каде почнува да се развива естетскиот поглед, квалитетниот развој и моторика кај децата. Затоа се насочивме кон уредување на дворните површини во градинките, со поставување…

Прочитај повеќе

Денес во Штип пристигнаа пожарникарите – херои, кои учествуваа во спасувачката мисија во Турција по катастрофалниот земјотрес

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов ги пречека и прими во својот кабинет, а воедно им се зблагодари од лично име но и од име на штипјани за нивната пожртвуваност,…

Прочитај повеќе

Киноверзум кино во Штип почна со подготовките за создавање на најдобро филмско искуство

Киноверзум кино во Штип почна со подготовките за создавање на најдобро филмско искуство. Веќе е нарачана најквалитетната и најсовремената опрема – ласерски проектор Барко од најновата генерација, како и JBL…

Прочитај повеќе

Штипските пожарникари заминаа во спасувачка мисија во Турција

Штипските пожарникари заминаа во спасувачка мисија во Турција со цел да се помогне во извлекувањето на настраданите. Спасувачкиот тим од Штип е опремен со најсовремена опрема наменета за посебна спасувачка…

Прочитај повеќе

реконструкција на главна водоводна линија на улица “Петар Поп Арсов”во населба Железничка

Општина Штип продолжува со инвестирање во подземната инфраструктура низ сите населени места во нашиот град. Денес екипите на ЈП Исар започнаа со реконструкција на главна водоводна линија на улица “Петар…

Прочитај повеќе

Општина Штип се вклучува во хуманитарната акција за помош на погодените подрачја од земјотресот во Турција

Пет пожарникари од Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) – Штип ќе заминат за Турција. Општината ќе даде финансиска поддршка во име на хуманоста и солидарноста на најпогодените подрачја и населени места…

Прочитај повеќе

Градоначалникот Иван Јорданов во посета на о.Врање

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, беше гостин на Свечената академија по повод одбележувањето на Денот на градот и годишнината од ослободувањето на Врање. Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, на…

Прочитај повеќе

#мЗаедница пристигна во Општина Штип Македонија

Отсега, благодарение на оваа дигитална платформа, штипјани ќе имаат можност да бидат директно вклучени во унапредувањето и развојот на својата општина но и да: даваат идеи, предлози и забелешки да…

Прочитај повеќе

Општина Штип дел од кампањата 16 дена активизам за борба против родово – базирано насилство

Со Денешниот марш и присуството на голем број на граѓани од невладиниот сектор, советниците од советот на општина Штип, градоначалникот Иван Јорданов , вработени во администрацијата, ученици од средните училишта,…

Прочитај повеќе

Одржана спортска манифестација „Фудбал за сите“

Викендов на 26 ноември во спортската сала на СОУ „Коле Нехтенин“ се одржа забавно рекреативна спортска  манифестација под наслов „Фудбал за сите“ , во организација на Општина Штип и НВО…

Прочитај повеќе

После 20 години, Штип и конечно ќе добие кино!

Заедно со Киноверзум, кој прераснува во единствениот македонски ланец на кина ќе го оствариме сонот на штипјани – да имаат можност да следат филмски проекции во сопствениот град. Современата технологија…

Прочитај повеќе

Јапонска донација за ЈЗУ Клиничка Болница Штип

На денешната средба со јапонскиот амбасадор Н.Е. Хиронори Савада ја искажав мојата благодарност за досегашната поддршка и помош од страна на јапонскиот народ за нашата општина, како и можноста за…

Прочитај повеќе

Подготовки за нанесување на првиот асфалтен слој на улица „Браќа Даневи“

По извршената промена на водоводната и канализациона подземна мрежа на ул. Браќа Даневи, од денес се започна со вадење на постоечката коцка, тампонирање и трасирање на улицата. Во наредните денови…

Прочитај повеќе

Паркот во населба Баби ќе добие уште неколку нови содржини!

Со финансиски средства од Биро за регионален развој и Општина Штип, ќе реализираме уште едно ветување за оваа населба. Паркот ќе добие нови детски реквизити, фонтана и хортикултурно уредување, а…

Прочитај повеќе

Прва седница на Локалниот Совет за превенција

Во текот на денешниот ден се одржа првата седница на Локалниот Совет за превенција. Со претставници од надлежните институции се дискутираше за: – безбедноста во сообраќајот, во насока за надминување…

Прочитај повеќе

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов ја презентираше програмата и визијата за нашиот град

Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, денес ја презентираше програмата и визијата за нашиот град со реализирани над 130 проекти. Изминатите 365 дена беа исполнети со бројни предизвици, но беа…

Прочитај повеќе