Средба со амбасадорката на САД во Република Северна Македонија, Н.Е. Кејт Брнс

Денес, Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов оствари средба со Н.Е. Амбасадорката на Обединетите Американски Држави во Република Северна Македонија, Госпоѓа Кејт Брнс, на која разговараа за актуелните состојби во Општина Штип, можностите кои ги нуди Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, како и бизнис можностите и инфраструктурните капацитети на нашиот град.