Седницата на Советот за рамномерен регионален развој одржана во Влада на Република Северна Македонија

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, како претседател на Советот на Источно плански регион,присуствуваше на Седницата на Советот за рамномерен регионален развој, каде дискутираше и се заложи за проектите на општините кои ги претставува. Преку стимулирање на развојот на локално и регионално ниво, како и со помош на бизнис секторот, ќе делува во насока…