Во Штип одржана Меѓународна конференција на тема: „Здравствениот систем на локално и национално ниво за време на Ковид – пандемијата“

Општина Штип е учесник  во  Проектот „Спринг“- солидарност и соработка како заеднички вредности“  кој е финансиски поддржан од ЕУ. Целта на проектот е размена на искуства и добри практики за…

Прочитај повеќе

Штип продолжува со изградба на конзоли на река Отиња (ФОТО)

Општина Штип продолжува со изградба на конзоли на река Отиња и проширување на ул.Васил Главинов. Градоначалникот на Штип, Иван Јорданов изјави дека денес надлежните екипи се на терен со цел…

Прочитај повеќе

Продолжува градежната офанзива: Штип добива уредени тротоари и улици

Општина Штип продолжува со работа на тротоарските површини на најпрометните улици во градот. Надлежните екипи уште во раните утрински часови се на терен и работат на уредување на тротоарските површини…

Прочитај повеќе

Штип „позеленува“: Населба Сењак добива нов парк за најмладите и највозрасните!

Штипската населба Сењак ќе добие нова паркова површина вредна околу од еден милион денари, пари издвоени од буџетот на општината. Станува збор за нов парк со повеќе детски содржини, летниковци,…

Прочитај повеќе

Форумска сесија за ефективна социо-економска интеграција на повратниците

Општина Штип вчера ја одржа форумската сесија во врска со проектот „Зајакнување на националните и локалните системи за поддршка на ефективна социо-економска интеграција на повратниците“, во реализација на Општина Штип…

Прочитај повеќе

Присуство на претставници од Општина Штип на четвртата конференција како дел од проектот Spring – solidarity in progress

Во периодот од 17 до 20 мај 2022 година,тројца  претставници од Општина Штип учествуваа на Четвртата Конференција во  градот Жембице, Република Полска, која се одржа во рамки на проектот Spring …

Прочитај повеќе

Донација на лаптоп компјутери за ученици од социјално ранливи семејства

На општина Штип и беа донирани 16 лаптоп компјутери. Донацијата исто така вклучува и обезбедување на обука за дигитална писменост за учениците кои ќе ги користат лаптопите. Целта на донацијата…

Прочитај повеќе

Свечен пречек на Европскиот шампион во борење Владимир Егоров

Градоначалникот на Општина Штип, заедно со Боречкиот клуб Балканец организираа свечен пречек на Европскиот шампион во борење Владимир Егоров, кој го освои златниот медал на ЕП во Будимпешта. Ова е…

Прочитај повеќе

Светски ден за подигање на свеста за аутизмот во светски рамки

Секоја година на 2 Април се одбележува Светскиот ден за подигање на свеста за аутизмот во светски рамки. По повод овој ден, Градоначалникот и Секретарот на Општина Штип, ги посетија…

Прочитај повеќе

15 години од постоењето на универзитет „Гоце Делчев“

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов присуствуваше на настанот организиран од Универзитет “Гоце Делчев” по повод 15 години од неговото основање. Пред положувањето на цвеќе во дворот на ректоратот, Градоначалникот…

Прочитај повеќе

Работна средба за зголемување на соработката помеѓу локалните чинители и општината за поголема финансиска транспарентност

Мрежата ФИСКАСТ, претставувана од Finance Think, АГОРА – Центар за промоција на граѓански вредности, Квантум Прима и ЛАГ Агро Лидер во соработка со Општина Штип во рамките на проектот „Подобрување…

Прочитај повеќе

Aсфалтирање на пристапна улица кон училиштето во село Лакавица

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов во село Лакавица изврши увид во градежните активности за поставување асфалт на пристапната улица кон училиштето. Градоначалникот изјави дека освен асфалтирањето на улици ќе…

Прочитај повеќе

Средба на Градоначалникот со ученичката Сара Димитровска

На 18.02.2022 година во Маврово се одржа државно првенство во скијање на кое учествуваа 350 ученици. Од Општина Штип учествуваа 19 ученика од основните и средните училишта. Ученичката Сара Димитровска…

Прочитај повеќе

Прв работен состанок на Локалниот совет за превенција на Општина Штип

Во насока на подобрување на јавната безбедност со дефинирање и интензивирање на нови активности, во просториите на Општина Штип на 16.03.2022 година се одржа работен состанок на Локалниот совет за…

Прочитај повеќе

79 години од депортација на Евреите од град Штип

Градоначалникот на Општина Штип беше домаќин на одбележување на 79 годишнината од депортацијата на Евреите од Штип. Заедно со Претседателот на Еврејска заедница во Република Македонија Пепо Леви, Н.Е Амбасадор…

Прочитај повеќе

Средба на Градоначалникот на Општина Штип со Амбасадорот на Јапонија во Македонија

Една Јапонска поговорка вели: „Секое долго патување, секогаш започнува со еден краток чекор“. „Патувањето“ на Општина Штип со Амбасадата на Јапонија во Македонија започна уште во 2000 година, кога го…

Прочитај повеќе

Средба со амбасадорот на Романија г-ѓа Моника Аксинте

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов оствари средба со амбасадорот на Романија, г-ѓа Моника Аксинте и г-дин Николае Станчу, лектор по романски јазик на Филолошкиот факултет Блаже Конески –Скопје. На…

Прочитај повеќе