Координирана акција за уредување на зеленило во населба Македонка

Денеска Општина Штип заедно со неколку инволвирани институции како: ЈП „Исар“, ЈП „Стипион 2011“, ТППЕ Штип, Телеком, Телекабел, ЕВН како и приватните фирми: Т&M од Штип и Црн Камен 95 од…

Прочитај повеќе

Состанок на Општински штаб за заштита и спасување

Денеска се одржа седница на Општински штаб за заштита и спасување  на кој беа присутни претставници од: ЈП „Исар“, ЈП „Стипион 2011“, ТППЕ Штип, сообраќаен инспектор при Општина Штип. Општинскиот…

Прочитај повеќе

Посета на клонот „Цветови“ во населба Осми Ноември

Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со заменик шефот на мисијата на Амбасадата на Република Јапонија, г. Такахаши Сатору и директорката Билјана Трајчевска го посетија клонот „Цветови“…

Прочитај повеќе

Водоводна линија на улица Скоевска во населба Пребег

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на ЈП „Исар“, Живко Тасев извршија увид во работните активности за реконструкција на водоводна линија на улица Скоевска во населбата…

Прочитај повеќе

Посета на сензорна соба во детска градинка „Астибо“

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски и претставници од Источен плански регион беа во посета на сензорната соба во детската градинка…

Прочитај повеќе

Посета на Претседателот Пендаровски на настанот Текстилијада

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски беше во посета на Општина Штип, по повод настанот „Текстилијада“ во организација на Здружението „Гласен текстилец“. В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов…

Прочитај повеќе

Дебата со Локален економски совет на тема „Заедно до социјален дијалог на локално ниво“

Денеска в.д. градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов присуствуваше на дебата заедно со локалниот економски совет на тема: „Заедно до социјален дијалог“ која се одржува во рамки на настанот Текстлијада.…

Прочитај повеќе

Увид во завршни активности за партерно уредување на местото Аргач

Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на ЈП „Исар“ извршија увид во завршните активности за партерно уредување на местото Аргач во централното градско подрачје. Се…

Прочитај повеќе

Одбележување на 11. октомври – Денот на народното востание

Денеска делегација од Општина Штип, предводена од заменик градоначалникот Јане Миланов положи цвеќе по повод 11 октомври, на спомен обележјето кај тврдината Исар. 11 Октомври е продолжување на   слободарските традиции проникнати…

Прочитај повеќе

Посета на детски градинки по повод Недела на детето

Денеска заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со дел од кабинетот посети два клона од детските градинки „Астибо“ и „Вера Циривири Трена“, по повод Недела на детето. Оваа…

Прочитај повеќе

Средба со хрватската амбасадорка во Република Северна Македонија

Заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов оствари средба со Амбасадорката на Хрватска во Република Северна Македонија, Нивес Тигањ. Ова е прва посета на хрватската амбасадорка во Општина Штип, а…

Прочитај повеќе

Заклучоци од Општински Штаб за заштита и спасување во проширен состав

Денес се одржа седница на Општинскиот Штаб за заштита и спасување во проширен состав на кој беа присутни претставници од МВР, Црвен Крст, Општински инспектор, ЦЈЗ, ДИТ-Штип, АРМ, Гласен текстилец.…

Прочитај повеќе

Увид во градежни зафати кај Филтер станица

Заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на ЈП „Исар“, Живко Тасев извршија увид ви градежните зафати за реконструкција и адаптација на Филтер станицата. Се работи на…

Прочитај повеќе

Честитка по повод Светски ден на наставникот

Заменик градоначалникот, Јане Миланов како просветен работник упати честитка по повод Светскиот ден на учителот, до секој еден чинител на наставниот кадар ширум нашите образовни установи, кој се посветил на…

Прочитај повеќе

Посета на заменик претседателот на Владата, Фатмир Битиќи

Во посета на општина Штип денеска беше замник претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи. Заменик претседателот на Владата, Битиќи заедно со…

Прочитај повеќе

Прв училиштен ден

Денеска започна училишната година за основните и средните училишта. Заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со претставници од кабинетот, ги посети основните училишта „Славејко Арсов“ „Ванчо Прке“ и…

Прочитај повеќе

Увид во градежни активности за пристапни улици кај аква парк

Спортско рекреативниот центар Брегалница добива нов и модерен лик за граѓаните на општина Штип. Денеска заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со министерот за транспорт и врски, Благој…

Прочитај повеќе

Увид во градежни активности за водовод во Чардаклија

Денеска заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов и директорот на ЈП „Исар“, Живко Тасев беа на увид во градежните активности за изградба на водоводна линија до Чардаклија. „По инвестицијата…

Прочитај повеќе

Одржана првата прес конференција за „Макфест“ 2020

Денес во Штип се одржа првата прес конференција по повод фестивалот на музика „Макфест 2020“. Прес конференцијата, во име на организаторот, Општина Штип, ја отвори заменик градоначалникот Јане Миланов, кој…

Прочитај повеќе