70 домаќинства од Чардаклија ќе добијат чиста и здрава вода за пиење

Околу 70 домаќинства од Чардаклија ќе добијат чиста и здрава вода за пиење, а исто така се создадени услови за приклучување на деловните објекти кои се сместени во индустриската зона…

Прочитај повеќе

Асфалтирање на дел од локалниот пат с. Кошево – с. Почивало

Започна изградбата на дел од локалниот пат с.Кошево – с. Почивало. Денеска се асфалтирани 500 метри, а работите за целосна изградба продолжуваат. Оваа инвестиција во вредност од 2,6 милиони денари…

Прочитај повеќе

Ја одбележуваме 78 годишнината од депортирањето на штипските Евреи

Ја одбележавме 78 годишнината од депортирањето на штипските Евреи. По тој повод делегација од Општина Штип, претседателката на Совет на Општина Штип, Марјана Рогожарска Поповска, советници, сојузот на борците, АРМ,…

Прочитај повеќе

Започнуваме со заловување на кучиња скитници

Кучињата скитници се заловуваат од страна на ветеринарната станица во присуство на Здружение за заштита на животни “Живот” – ШТИП, кучињата скитници се згрижени во прифатилиштето кај Новакова Чешма. Подоцна…

Прочитај повеќе

Започнуваме со асфалтирање на улици во централното градско подрачје

Започнуваме градежните активности на дел од улиците “Ванчо Прке” и “Јосиф Ковачев” во централното градско подрачје. Се очекува градежните активности на овие две улици да завршат до крајот на оваа…

Прочитај повеќе

Состанок на Општински штаб за заштита и спасување

Денеска на 10.03.2021 г. со почеток од 12:00 часот се одржа состанок на Општински штаб за заштита и спасување, присутни беа началникот Никола Тушев, помошник на началникот за згрижување и евакуација,…

Прочитај повеќе

Во завршна фаза е новиот експресен пат А3 Штип – Кочани со вкупна должина од 28 км

Со задоволство најавуваме дека во завршна фазе е новиот експресен пат А3 Штип – Кочани со вкупна должина од 28 км. Завршена е првата фаза од експресниот пат Штип -…

Прочитај повеќе

Средба со друштво на планинарски спортови „Лисец“

Ваквите средби ни се со исклучителна важност, со цел афирмација на планинските спортови! ДПС “Лисец” е организација која ги сплотува сите планински спортови повеќе од 50 години. Во рамки на…

Прочитај повеќе

Чекор кон поефикасна и поголема транспарентност

Дигитализацијата е чекор кон поефикасна и поголема трамспарентност. Денес Градоначалникот на Општина Штип учествуваше на дебата Дигитализирај ме – “Кажи за другите да знаат”. Ја подобруваме комуникацијата меѓу граѓаните и…

Прочитај повеќе

Посета на Амбасадорката на Велика Британија, Рејчел Галовеј

Амбасадорката на Велика Британија, Рејчел Галовеј на посета во Општина Штип. Се разговараше за проектите кои општината ги реализира од европските фондови, но и за трговската соработка меѓу Велика Британија…

Прочитај повеќе

ПОПИС НА НАСЕЛЕНИЕТО, ДОМАЌИНСТВАТА И СТАНОВИТЕ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, 2021 ГОДИНА

Државниот завод за статистика на Република Северна Македонија денеска 23.02.2021 година објави Јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и инструктори. Јавниот конкурс може да го најдете тука:    …

Прочитај повеќе

Увид во градежни активности во СОУ „Славчо Стојменски“

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов изврши увид во градежните активности во СОУ “Славчо Стојманески “. Оваа година во СОУ ” Славчо Стојменски ” од буџетот на Општина Штип…

Прочитај повеќе

Потпишување договор за селекција на стаклена амбалажа

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов потпиша договор во соработка со ГИЗ, Пакомак, ЗЕЛС и ЈП “Исар”. Штип доби 30 нови контејнери за селекција на стаклена амбалажа. Со…

Прочитај повеќе

Конференција – Децентрализација 2.0

Градоначалникот заедно со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски, претставници на УСАИД и Фондацијата за развој на локалната заедница (ФРЛЗ) Штип учествувавме на конференција – Децентрализација 2.0 Клучна е размената…

Прочитај повеќе

Предавање за справување со комунален отпад

Денеска Проф. д-р Дејан Мираковски, професор на Универзитетот Гоце Делчев во Штип и меѓународен експерт за заштита на животната средина одржа предавање во општината, кое е од исклучителна важност за…

Прочитај повеќе

Увид во градежни активности во нас. Три Чешми

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов денеска изврши увид во градежните активности во нас. “Три Чешми”, кадешто разговараше со тамошните жители. Општина Штип продолжува понатаму со инвестирање во проекти…

Прочитај повеќе

Увид во градежни активности

Градоначалникот денес изврши увид во градежните активности за изградба на локалниот пат с. Шашаварлија – с. Кошево – с. Почивало. Жителите од овие села, конечно за кратко време ќе може да го користат овој пат. Овој локален пат ќе биде изграден по сите стандарди, каде меѓу другото предвидено е изработка на банкина, изработка на земјана канавка за одводнување. Изградбата…

Прочитај повеќе