Средба на градоначалникот д-р Сашко Николов со началникот на СВР Штип, Марјан Коцев

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов имаше средба со началникот на СВР Штип Марјан Коцев. Целта на оваа средба беше да се воспостави ефективна координација на надлежностите. На овој начин ќе се олеснат…

Прочитај повеќе

Завршена реконструкција на улицата и тротоарите на Кеј Маршал Тито

Центарот на Штип е лицето на градот! Кеј Маршал Тито е еден од главните крвотоци на Штип. Завршена е реконструкција на улицата и тротоарите на оваа улица. Нејзина реконструкција беше…

Прочитај повеќе

Средба со градоначалникот на Мармарис во Турција

На покана на Градоначалникот на Мармарис Мехмет Октаи, Градоначалникот Д-р Сашко Николов оствари средба во неговиот кабинет. Мехмет е млад и амбициозен градоначалник во регионот Мугла, со Градоначалникот Д-р Сашко…

Прочитај повеќе

Отворен долго очекуваниот аква парк

Го отворивме долго очекуваниот аква парк “АКВАБЕЛА РЕСОРТ” во Штип. Градоначалникот Д-р Сашко Николов присуствуваше на отварањето на аква паркот, заедно со сопственикот Љупчо Манџуков. Освен водените спортски активности, ресортот…

Прочитај повеќе

Средба со ученици од невладината организација „Центар за грашанска иницијатива“ Прилеп

Градоначалникот имаше средба со ученици од невладината организација  “Центар за граѓанска иницијатива” Прилеп. Договорен проект, подржан од ifa/Zivik, програма во склоп на Федерална канцеларија за надворешни работи на Сојузна Република…

Прочитај повеќе

Средба со жителите на населбата Пребег

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов имаше средба со граѓаните од населба Пребег. Се разговараше за проблемите со кои се соочуваат нашите сограѓани. Во моментов вршиме промена на водоводната линија на…

Прочитај повеќе

Населба Македонка ќе добие чиста и здрава вода за пиење

Уште едно ветување, станува реалност. Жителите на населба Македонка конечно ќе добијат здрава вода за пиење. Со средства обезбедени од Министерството за транспорт и врски, жителите на населба Македонка конечно…

Прочитај повеќе

Штип добива најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење

Штип добива најмодерна технологија за пречистување на водата за пиење. Од денешната работна средба во просториите на ЈП ХС „Злетовица“. На покана на претставниците од јавното претпријатие се одржа работна…

Прочитај повеќе

Пуштен во употреба експресниот пат Штип – Радовиш

Пуштен е експресниот пат Штип – Радовиш во употреба.   Градоначалникот Д-р Сашко Николов, заедно со премиерот Зоран Заев, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, директорот на Јавното претпријатие…

Прочитај повеќе

Средба на амбасадорот на Австрија, Н.Е. Георг Вуцас со Д-р Сашко Николов

Денес во Општина Штип беше амбасадорот на Австрија, Н.Е. Георг Вуцас. Се разговараше за можноста за инвестирање на австриски компании во нашата општина. Австриските компании се едни од најголемите инвеститори во…

Прочитај повеќе

Средба на градоначалникот д-р Сашко Николов со економски советници од МНР

Градоначалникот оствари средба со економските советници при МНР.Ги претставивме погодните услови за странските инвестиции во различни бизнис области, се разговараше за можностите за извоз од страна на компаниите кои веќе…

Прочитај повеќе

Завршена реконструкцијата на санитарните јазли во СОУ „Јане Сандански“

Завршена е реконструкцијата на санитарните јазли во СОУ Јане Сандански во Штип, набавена е и опрема за смерот Фармација. Продолжуваме со подобрување на условите во нашите училишта, реконструкцијата на санитарните…

Прочитај повеќе

Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Денес во Штип се одржа седница на Советот за развој на Источно планскиот регион. Утврдени беа нови приоритети, презентирани можностите за развој на ски туризам на Царев Врв, донесена одлука…

Прочитај повеќе

Средба на одбојкарскиот клуб „Штип УГД“ со градоначалникот д-р Сашко Николов

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов имаше средба со О.К. Штип УГД, кои ја освоија македонската лига. Искрени честитни до младите штипски одбојкари и целиот стручен штаб. Ви посакуваме многу успеси…

Прочитај повеќе

Ден на пожарникарството и 100 години од постоењето на Противпожарната бригада во Штип

Денес го одбележавме 20 мај ден на пожарникарството и 100 години од постоењето на Противпожарната бригада во Штип. Благодарност до пожарникарите за посветеноста и пожртвуваноста вршејќи ја својата професија. Чекорот…

Прочитај повеќе

Полагање цвеќе пред бистите на Ванчо Прке, Тошо Арсов и Никола Нехтенин

20 мај, денот на загинувањето на грото на вториот плачковички одред “Гоце Делчев” Штип, кога загинаа Ванчо Прке, Тошо Арсов, Никола Нехтенин, Митко Цецов, Ванчо Китанов и Александар Митрев на…

Прочитај повеќе