Чествување на празникот Свети Никола

По повод чествувањето на празникот Св. Никола 19ти декември, Општина Штип како и секоја година организира свечена академија за доделување на орден и признанија. Познатиот кардиолог и академик, проф. д-р Сашко Кедев, во соборниот храм Св. Никола во Штип беше одликуван со орденот “Свети Никола“ што општината го доделува секоја година на истакнати штипјани, кои…