Завршен првиот опфат од конзолата на улица Васил Главинов

Првиот опфат од конзолата на ул. Васил Главинов, со уредувањето на тротоарската површина е во завршна фаза. На ова следува поставување на заштитна ограда долж целото корито на р. Отиња…

Прочитај повеќе

„Сите заедно, за безгрижни Божиќни празници”

Општина Штип, во соработка со општествено одговорни компании од нашиот град, во текот на денешниот ден го реализираше проектот “Сите заедно, за безгрижни Божиќни празници”. На нашите сограѓани од социјален…

Прочитај повеќе

Посета на општински институции и делење на пакетчиња

Денес градоначалникот Иван Јорданов заедно со Н.Е. Амбасадорот на Република Бугарија во Македонија и со претставник на здружението Адра, во неколку општински институции во Штип, поделија пакетчиња за најмалите и…

Прочитај повеќе

Прием на учесниците на 18-та Меѓународна Јуниорска олимпијада по природни науки во Абу Даби

Во периодот од 12 до 21 декември 2021, се одржа 18-та Меѓународна Јуниорска Олимпијада по природни науки во Абу Даби, Обединети Арапски Емирати на која учествуваа 59 држави и 360…

Прочитај повеќе

Средба со амбасадорката на САД во Република Северна Македонија, Н.Е. Кејт Брнс

Денес, Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов оствари средба со Н.Е. Амбасадорката на Обединетите Американски Држави во Република Северна Македонија, Госпоѓа Кејт Брнс, на која разговараа за актуелните состојби во Општина Штип,…

Прочитај повеќе

Чествување на празникот Свети Никола

По повод чествувањето на празникот Св. Никола 19ти декември, Општина Штип како и секоја година организира свечена академија за доделување на орден и признанија. Познатиот кардиолог и академик, проф. д-р…

Прочитај повеќе

Прием на младите борачи од БК „Олимпија“

На огромно задоволство на Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, денес гости во неговиот кабинет  беа младите борачи од БК Олимпија, кои викендов на Меѓународниот турнир во борење за млади „Трофеј Победник…

Прочитај повеќе

Средба со претставници од бизнис секторот

Денес Градоначалникот на Општина Штип – Иван Јорданов, заедно со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, проф. д-р Христијан Мицковски, остварија средба со претставниците на бизнис секторот од Штип, на која се разгледаа…

Прочитај повеќе

„16 дена активизам за борба против родово базирано насилство”

Во рамки на кампањата на светско и на национално ниво ,,16 дена активизам за борба против родово базирано насилство”, Општина Штип се вклучи со организирање на тематска трибина, на која предавачи…

Прочитај повеќе

Нов и чесен пристап во извршување на проектите

Денес Градоначалникот на Општина Штип – Иван Јорданов заедно со надзорот извршија увид на улиците од каде што имаше негативни реакции од стана на граѓаните. Економскиот оператор ќе ги отклони…

Прочитај повеќе

Викенд акција за чисти, асфалтирани и хортикултурно уредени населби

Како и претходните така и овој викенд, Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, заедно со претставници од ЈП Исар, во населба Балканска го отстранија целиот шут и смет кој ја…

Прочитај повеќе

Одбележување на Меѓународниот ден на лица со попреченост

Градоначалникот на Општина Штип,по повод одбележувањето на 3ти Декември-Меѓународниот ден на лица со попреченост, ги посети институциите и организациите кои работат со овие лица.На сите институции им додели вредносен ваучер…

Прочитај повеќе

Посета на бугарскиот амбасадор, неговата екцеленција Ангел Ангелов

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов , оствари средба со Неговата екцеленција Амбсадорот на Република Бугарија во Република Македонија, накоја разговараа за теквните проекти кои што се реализираат. Воспоставувањето…

Прочитај повеќе

Седницата на Советот за рамномерен регионален развој одржана во Влада на Република Северна Македонија

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, како претседател на Советот на Источно плански регион,присуствуваше на Седницата на Советот за рамномерен регионален развој, каде дискутираше и се заложи за проектите…

Прочитај повеќе

Реализиран проектот за намалување на дезинформации и пропаганда, а почитување на родовата еднаквост

Огромна чест како Општина е што бевме почестени од присуството на Г-ца Алисон Харт, специјален претставник на Генералниот секретар на НАТО за правата на жените,мирот и безбедноста.

Прочитај повеќе

Работилница за изработка на стратегија за соработка со граѓанскиот сектор 2021-2025 на Општина Штип

На иницијатива на Здружението Форум – Центар за стратешки истражувања и документација Скопје, денес во Големата сала на Општина Штип се оддржа работилница „Стратегија за соработка со граѓанскиот сектор 2021-2025…

Прочитај повеќе

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов заедно со ВД директорот на ЈП „Исар“, Трајче Здравков на увид за состојбата на бања Кежовица

Денес Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов заедно со вд директорот на јавното претпријатие Исар Трајче Здравков направија увид во фактичката состојба на бања Кежовица. За неколку денови, односно на…

Прочитај повеќе

Увид на градежни активности во населба Железничка

Денес Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, на терен направи увид во градежните активности за припрема на асфалтирање на три нови улици во населба Горна Железничка. Градоначалникот заедно со жителите поразговараа…

Прочитај повеќе