Контролна листа на план за управување со животна средина и социјални аспекти (ПУЖССА) реконструкција на дел од улица христијан карпоши асном крак 1 и крак 2 и улица широк дол

⇓ Контролна листа на план за управување со животна средина и социјални аспекти (ПУЖССА) реконструкција на дел од улица христијан карпоши асном крак 1 и крак 2 и улица широк дол ⇓ Ивестување за достапност ⇓ Формулар за доставување на коментари и предлози

ПРОЕКТИ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ НА ЛОКАЛНИ ПАТИШТА – MЕХАНИЗАМ ЗА ЖАЛБИ И ПОПЛАКИ

Во рамките на Проектот за поврзување на локални патишта кој се реализира од страна на Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска банка, Општина Штип аплицираше со проекти за Реконструкција на улици: „ул.5ти Конгрес“ со должина од  407,17 м,  „ул.Браќа Даневи“со должина од  359,44 м и „ул.Солидарност “со должина од  468,05 м…

Проект „Управување со отпад од пакување од стакло во Западен Балкан“

Во рамките на Проектот „Управување со отпад од пакување од стакло во Западен Балкан“ изработени се неколку промотивни видеа кои треба да придонесат за зајакнување на свеста на граѓаните за што помасовно селектирање на стаклената амбалажа и нејзино исфрлање во контејнерите (зелените ѕвона) што беа обезбедени токму за таа намена, преку овој Проект. Овој Проект…

Реализиран проектот за намалување на дезинформации и пропаганда, а почитување на родовата еднаквост

Огромна чест како Општина е што бевме почестени од присуството на Г-ца Алисон Харт, специјален претставник на Генералниот секретар на НАТО за правата на жените,мирот и безбедноста.

Прием на светскиот вицешампион во карате, Емил Павлов

Денес Градоначалникот Иван Јорданов оствари средба со штипскиот каратист Емил Павлов кој го освои сребрениот медал во категорија до 67 килограми на Светското првенство кое се одржа во Дубаи. Емил Павлов со своите 29 години, напорните тренинзи и поддршка од своите тренери го освојува цел свет. Со Градоначалникот Иван Јорданов поразговараа дека со упорна работа…

Увид на градежни активности Во Дом на млади – Штип

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, денес направи увид во градежните работи за реконструкција на кровот на Дом на млади. Посебно залагање на Градоначалникот е токму оваа институција која во наредниот период ќе биде мета на реконструкции и нови проекти. Наредниот период во Дом на млади ќе биде уреден и дворот во кој ќе се…

Проект за поврзување на локални патишта – Механизам за жалби и поплаки

Во рамките на Проектот за поврзување на локални патишта кој се реализира од страна на Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска банка, Општина Штип аплицираше со проекти за Реконструкција на локална улица „Панче Караѓозов“ со должина од 407,0 м и Реконструкција на крстосница помеѓу ул.„Сремски фронт“ и ул.„Борис Крајгер“ со должина…

Контролна листа на ПУЖССА – Реконструкција на улиците „5ти Конгрес“, „Браќа Даневи“ и „Солидарност“ во општина Штип

Во рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ” кој се реализира од Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел подобрување на локалната патна инфраструктура, Општина Штип аплицираше со проект за Реконструкција на крстосницата помеѓу локалните улици „5ти Конгрес,“ и „Браќа Даневи“ , “Солидарност “во Oпштина…