Прием на учесниците на 18-та Меѓународна Јуниорска олимпијада по природни науки во Абу Даби

Во периодот од 12 до 21 декември 2021, се одржа 18-та Меѓународна Јуниорска Олимпијада по природни науки во Абу Даби, Обединети Арапски Емирати на која учествуваа 59 држави и 360 натпреварувачи, меѓу кои и учениците Марио Ванчоски и Иван Костевски, кои добија бронзени медали. Денес тие на иницијатива на Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов…