Општински штаб за заштита и спасување Штип

Почитувани граѓани, Денеска се одржа состанок на Општински штаб за заштита и спасување на којшто разговаравме за состојбата со Корона вирусот во последните денови со што донесовме неколку заклучоци и…

Прочитај повеќе

Пакети со прехранбени продукти и дезинфекциони средства

Општина Штип и Општинскиот штаб за заштита и спасување доби донација, прехранбени продукти и средства за дезинфекција од општествено одговорната компанија КИТ-ГО. Пакетите со овие продукти ќе бидат поделени на…

Прочитај повеќе

Поставување на пластични флексибилни столбчиња

Општина Штип продолжува со превземање на мерки за зголемување на безбедното одвивање на сообраќајот, односно поставени се 95 пластични флексибилни столбчиња на следните локации: – крстосница со улиците Борис Крајгер…

Прочитај повеќе

Состанок на Општински штаб за заштита и спасување

Денеска се одржа координативен состанок на Општинскиот Штаб за заштита и спасување во проширен состав кадешто дополнително присутни беа претставници од ЦЈЗ Штип, ДСЗИ Штип, Државен пазарен инспекторат Штип, СВР…

Прочитај повеќе

Одбележување на 79 години од бомбардирањето на Штип

Денеска се одбележа 79 години од бомбардирањето на Штип во втората светска војна, од страна на фашистичкиот окупатор. Поради вонредната состојба и ситуацијата со вируост Ковид 19, градоначалникот на Општина…

Прочитај повеќе

Увид во реконструкции во ООУ „Ванчо Прке“

Општина Штип инвестираше во неколку реконструкции во основното училиште Ванчо Прќе. Се работи за изградба на затворен балон – игралиште за потребите на учениците, инвестиција која чини 2,1 милион денари,…

Прочитај повеќе