Одбележување на Меѓународниот ден на лица со попреченост

Градоначалникот на Општина Штип,по повод одбележувањето на 3ти Декември-Меѓународниот ден на лица со попреченост, ги посети институциите и организациите кои работат со овие лица.На сите институции им додели вредносен ваучер од 6.000,00 денари како една скромна поддршка. Градоначалникот го посети Државното средно училиште за образование и рехабилитација  ,,ИСКРА,,, каде што истакна дека одговорноста на локалната…