Прием на младите борачи од БК „Олимпија“

На огромно задоволство на Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, денес гости во неговиот кабинет  беа младите борачи од БК Олимпија, кои викендов на Меѓународниот турнир во борење за млади „Трофеј Победник 2021“ го закитија нашиот град со 7 златни, 2 сребрени и 2 бронзени медали. Градоначалникот истакна дека во надерниот период планира превземање на сериозни чекори за…

Средба со претставници од бизнис секторот

Денес Градоначалникот на Општина Штип – Иван Јорданов, заедно со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, проф. д-р Христијан Мицковски, остварија средба со претставниците на бизнис секторот од Штип, на која се разгледаа проблемите, потребите и можностите, како и за одлучноста за донесување на ГУП-от и формирање на Економски совет. После една година застој, ќе се овозможи да…

„16 дена активизам за борба против родово базирано насилство”

Во рамки на кампањата на светско и на национално ниво ,,16 дена активизам за борба против родово базирано насилство”, Општина Штип се вклучи со организирање на тематска трибина, на која предавачи беа претставници од три организации и институции, и тоа: СВР- Штип, Здружение на граѓани “ЕХО”  Меѓуопштинскиот Центар за социјални работи – Штип. Градоначалникот на Општина…