20 Mај ден на пожарникарството во РСМ

20 Mај од осамостојувањето на нашата држава во 1991 година се одбележува како ден на пожарникарството. За жал поради ситуацијата со Корона вирусот денот беше одбележан без манифестацијата од страна на ТППЕ-Штип . ,,ТППЕ-Штип има 24…

Прочитај повеќе

Поставување на контејнери за селективен отпад

Во соработка со компанијата ,,Пакомак’’ , а врз основа на потпишан Меморандум , денес во Општина Штип поставуваме контејнери за селектиран отпад-стакло. Од денес ќе бидат поставени 30 вакви контејнери  пред…

Прочитај повеќе

Видео конференција со кинески медицински експерти за КОВИД-19

Денес се одржа видео конференција со кинески медицински експерти за КОВИД -19 благодарение на Амбасадата на Н.Р Кина во Северна Македонија.   Градоначалникот Благој Бочварски, др.Џу  претседател на асоцијацијат за…

Прочитај повеќе

Реконструкција на улица Коле Неделковски

Улицата Коле Неделковски доби нова асфалтна површина. После подолг период откато оваа улица беше во дотраена состојба, веќе е извршена комплетна реконструкција на истата. Се работи за комплетна промена на…

Прочитај повеќе

Одбележување на Ден на смртта на Гоце Делчев

Денеска во скромни услови се одбележа Ден на смртта на великанот Гоце Делчев. Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски положи цвеќе пред споменикот кај ректоратот во Ново Село. Гоце Делчев…

Прочитај повеќе

Донација од 50 таблети од фирмата Еколог интернационал

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски прими донација од тетовската фирма „Еколог интернационал“ и семејството Дестани. Се работи за донација од 50 таблети за деца од основните училишта кои…

Прочитај повеќе

Општински штаб за заштита и спасување Штип

Почитувани граѓани, Денеска се одржа состанок на Општински штаб за заштита и спасување на којшто разговаравме за состојбата со Корона вирусот во последните денови со што донесовме неколку заклучоци и…

Прочитај повеќе

Пакети со прехранбени продукти и дезинфекциони средства

Општина Штип и Општинскиот штаб за заштита и спасување доби донација, прехранбени продукти и средства за дезинфекција од општествено одговорната компанија КИТ-ГО. Пакетите со овие продукти ќе бидат поделени на…

Прочитај повеќе

Поставување на пластични флексибилни столбчиња

Општина Штип продолжува со превземање на мерки за зголемување на безбедното одвивање на сообраќајот, односно поставени се 95 пластични флексибилни столбчиња на следните локации: – крстосница со улиците Борис Крајгер…

Прочитај повеќе

Состанок на Општински штаб за заштита и спасување

Денеска се одржа координативен состанок на Општинскиот Штаб за заштита и спасување во проширен состав кадешто дополнително присутни беа претставници од ЦЈЗ Штип, ДСЗИ Штип, Државен пазарен инспекторат Штип, СВР…

Прочитај повеќе

Одбележување на 79 години од бомбардирањето на Штип

Денеска се одбележа 79 години од бомбардирањето на Штип во втората светска војна, од страна на фашистичкиот окупатор. Поради вонредната состојба и ситуацијата со вируост Ковид 19, градоначалникот на Општина…

Прочитај повеќе

Увид во реконструкции во ООУ „Ванчо Прке“

Општина Штип инвестираше во неколку реконструкции во основното училиште Ванчо Прќе. Се работи за изградба на затворен балон – игралиште за потребите на учениците, инвестиција која чини 2,1 милион денари,…

Прочитај повеќе