Средба со CIMIC тимот од вооружените сили на САД за Европа

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов оствари средба со CIMIC, тимот од вооружените сили на САД за Европа. Безбедноста е клучен фактор за стабилноста на земјава. Се разговараше на повеќе теми,…

Прочитај повеќе

„Нула глад“ – Штип се вклучува во акцијата за донирање на ранливите семејства

Штип се вклучува во акцијата за донирање на ранливите семејства. Денес реализирана е првата акција за донирање на 80 пакети храна и средства за дезинфекција за 80 социјално ранливи семејства.…

Прочитај повеќе

Заврши асфалтирањето на улицата „Д-р Слободан Јовановски“

Асфалтирањето на дел од улицата Д-р Слободан Јовановски заврши, улицата е пуштена во употреба. Вкупната вредност на оваа градежна активност е нешто над 540 илјади денари. Изведувач – Премииум Билдинг…

Прочитај повеќе

Средба со граѓани во населба Македонка

Продолжуваме со капитални инвестиции – населбата Македонка конечно ќе биде приклучена на градскиот водовод. Денес градоначалникот оствари средба со жителите на населба Македонка, досега реализиравме многу проекти, а продолжуваме и…

Прочитај повеќе

Инвестираме во иднината на нашите најмили

Инвестираме во иднината на нашите најмили – продолжуваме со вложувања во образованието. Започнуваме со реализација на еден од капиталните проекти за училиштето „Гоце Делчев“ во Штип. Со 10 милиони и 700 илјади…

Прочитај повеќе

5 Мај – Ден на македонскиот јазик и азбука

Денес го одбележавме денот на македонскиот јазик, азбука и 100 години од раѓањето на Блаже Консески. Блаже Конески бил поет, прозаист, есеист, литературен историчар, преведувач, истакнат македонски книжевен и културен…

Прочитај повеќе

118 години од смртта на великанот Гоце Делчев

Денес одбележавме 118 години од смртта на великанот Гоце Делчев. Градоначалникот положи цвеќе пред спомен обележјето на Гоце Делчев. Современа Македонија има длабок пиетет кон Гоце Делчев, првенецот на македонското…

Прочитај повеќе

Градежен бум во Штип – реконструкција на 11 улици

Започнува градежен бум во Штип – реконструираме 11 улици во нашата општина. Од денес Штип влегува во сериозни инвестициски зафати. Во 5 населби започнуваме со реконструкција на 11 улици. Започнуваме…

Прочитај повеќе

Средба со АГОРА Центар за промовирање на граѓански вредности

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов оствари средба со АГОРА Центар за промовирање на граѓански вредности, на која се потпиша меморандум за соработка. Преку активностите на проектот ќе се зајакнат капацитетите на…

Прочитај повеќе

Полагање на цвеќе по повод патрониот празник на касарната “Јане Сандански”

Денеска Градоначалникот на Општина Штип заедно со делегација од општината положи цвеќе на спомен бистата во касарната Јане Сандански.   Градоначалникот им го честита патрониот празник на 2-иот механизиран пешадиски баталјон.…

Прочитај повеќе

Стартува масовната вакцинација – Штип ќе биде еден од регионалните центри во државата

Во Штип почнува вакцинацијата за граѓаните од Источниот и струмичкиот регион. Денеска Градоначалникот на Општина Штип ја посети салата “Јордан Мијалков” каде ќе се вакцинира населението. Општина Штип ќе пружи…

Прочитај повеќе

Пристапна патека и паркинг на ул. 5та Партиска во населба Сењак

Јавното претпријатие Стипион заврши уште една пристапна патека и паркинг на ул. 5та Партиска во наслебата Сењак. Се грижиме и продолжуваме со решавање на проблемите на граѓаните.

Прочитај повеќе

Средба со амбасадорот на Босна и Херцеговина Н.Е Драган Јаќимовиќ

Денеска во Штип го пречекавме амабасадорот на Босна и Херцеговина Н.Е. Драган Јаќимовиќ. Се разговараше за интензивирање на соработката во разни области, фокусот на средбата беше за економијата, образованието и…

Прочитај повеќе

Средба со граѓаните од УЗ Васил Доганџиски

Градоначалникот на средба со граѓаните од УЗ Васил Доганџиски. Најавуваме целосна реконструкција на улицата Личка и реконструкција на улицата Васил Доганџиски. Во изработка е проектната документација за улиците Борко Талев…

Прочитај повеќе

Одбележување на светскиот ден на уметноста

Денеска го одбележавме светскиот ден на уметноста со ликовна изложба во културниот дом “Ацо Шопов” по сите протоколи. Штип е и ќе остане еден од центрите на културата и уметноста и носител на авангардните случувања не само во источниот регион, туку воопшто…

Прочитај повеќе

Нови инвестиции и капитални вложувања во ООУ „Димитар Влахов“

Капитално заокружување на инвестициите во ООУ Димитар Влахов. Комплетно реновирање на уличишниот двор со вградување на бекатон плочки и нови жардињери. Хортикултурно уредување на училишниот двор со нови зимзелени садници…

Прочитај повеќе

Средба со граѓани во Караорман

Денеска Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов ја посети урбаната заедница Караорман. Се разговараше за главните проблеми и предизвици со кои се соочуваат жителите на Караорман. Овде најавуваме нова…

Прочитај повеќе

Банка за храна наскоро отвора филијала и во Штип

Денеска Градоначалникот Д-р Сашко Николов потпиша меморандум за соработка помеѓу Општина Штип, Солидарниот фонд и Банка за храна. Банката за храна ги прибира вишоците на храна од операторите (ресторани, маркети)…

Прочитај повеќе