Посета на Претседателот Пендаровски на настанот Текстилијада

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски беше во посета на Општина Штип, по повод настанот „Текстилијада“ во организација на Здружението „Гласен текстилец“. В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со Претседателот Пендаровски, министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска и претседателката на Здружението „Гласен Текстилец“, Кристина Ампева беа на отворање на споменик…

Дебата со Локален економски совет на тема „Заедно до социјален дијалог на локално ниво“

Денеска в.д. градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов присуствуваше на дебата заедно со локалниот економски совет на тема: „Заедно до социјален дијалог“ која се одржува во рамки на настанот Текстлијада. Настанот текстилијада се одржува по четврти пат во организација на здружението „Гласен текстилец“, оваа година на тема „Работнички права во време на Корона – Корона…

Увид во завршни активности за партерно уредување на местото Аргач

Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на ЈП „Исар“ извршија увид во завршните активности за партерно уредување на местото Аргач во централното градско подрачје. Се работи за 600 метри квадратни површина која е партерно уредена со поставување на нови клупи, корпи за отпадоци, бехатон, канделабри и декоративни садници. „Ова е…

Избор на в.д. градоначалник на Општина Штип

Денеска се одржа четириесетта седница на Совет на Општина Штип преку апликацијата Zoom. На дневниот ред на оваа седница беше точка за избор на Вршител на должност градоначалник на Општина Штип, кадешто единствен предлог за оваа функција предложен од страна на советник во Советот на Општина Штип, беше досегашниот заменик градоначалник, Јане Миланов којшто едногласно е…

УПИС НА ДОО/ДООЕЛ

РУШТВО СО ОГРАНИЧЕНА ОДГОВОРНОСТ 1. НАЧИН НА ОСНОВАЊЕ НА ДРУШТВО Друштвото со ограничена одговорност се основа со договор за друштвото што го склучуваат сите основачи. Ако друштвото го основа едно лице, договорот за друштвото се заменува со изјава на основачот за основање на друштвото со ограничена одговорност (во натамошниот текст: изјава за основање на друштвото).…

УПИС НА ТРГОВЕЦ-ПОЕДИНЕЦ

1. УПИС ВО ТРГОВСКИ РЕГИСТАР Пријава за упис на трговец-поединец во трговскиот регистар поднесува физичкото лице, кое бара да биде запишано како трговец-поединец или негов полномошник со посебно полномошно во коешто се наведуваат податоците што се запишуваат во трговскиот регистар. 2. ПОДАТОЦИ Во пријавата за упис се наведуваат: 1) името и презимето, единствениот матичен број…

Поволности – ТИРЗ

Даноци, Царини и други стимулации 10 ГОДИНИ ДАНОЧНИ ОСЛОБОДУВАЊА – Инвеститорите во ТИРЗ се ослободени за период од 10 години од плаќање на данок на добивка и 100% се ослободени од персонален данок на доход за период од 10 години, така што ефективната стапка на персоналниот данок на доход изнесува 0%. Земјиштето во ТИРЗ во…

Одбележување на 11. октомври – Денот на народното востание

Денеска делегација од Општина Штип, предводена од заменик градоначалникот Јане Миланов положи цвеќе по повод 11 октомври, на спомен обележјето кај тврдината Исар. 11 Октомври е продолжување на   слободарските традиции проникнати во силниот македонски нагон за национално и социјално ослободување. 11 Октомври е пресвртница на една национална историја, на еден народ кој од покорен станува непокорлив.…

Посета на детски градинки по повод Недела на детето

Денеска заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со дел од кабинетот посети два клона од детските градинки „Астибо“ и „Вера Циривири Трена“, по повод Недела на детето. Оваа година Неделата на детето се одбележува во поинкави услови, односно во услови на светска пандемија. Општина Штип на двете детски градинки им подари ваучери по…

Средба со хрватската амбасадорка во Република Северна Македонија

Заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов оствари средба со Амбасадорката на Хрватска во Република Северна Македонија, Нивес Тигањ. Ова е прва посета на хрватската амбасадорка во Општина Штип, а воедно и прва средба од ваков тип на заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов. Амбасадорката истакна дека и претставува огромна чест што денеска е…