Агрометеоролошки станици (ЦРИПР)

Агрометеоролошки станици за заштита на земјоделски култури и животна средина во ИПР беа поставени во сите општини од регионот. Со овие агрометеоролошки станици им се обезбедуваат информации на земјоделците за навремена заштита на земјоделските култури од атмосферските влијанија, како и за планирање на сите агротехнички мерки кои треба да ги преземат во одреден период од годината.…

Возило

Ве известуваме дека Општина Штип, во функција ќе стави возило, коешто во септември 2019 година и` е доделено од страна на Агенцијата за управување со одземен имот. Возилото Ауди А6, ќе се користи исклучиво за потребите на општинската администрација, со цел уште  поефикасно и експедитивно извршување на работните обврски, и поголема продуктивност во нивното реализирање.…

Возила за собирање на комунален отпад

Денеска во соработка со ЗЕЛС, Штип на располагање има нови 30 канти за стакло. Истовремено, Општина Штип и ЈП Исар преку Министерството за животна средина и просторно планирање и Министерството за финансии доби донација од шест нови специјални возила за комунален отпад. Од денеска Штип на располагање има две возила со запремнина од 4м³,  едно…

Божиќна литургија во црква Св. Никола

Утринава градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов присуствуваше на Божиќна литиргија, којашто во црквата Св.Никола ја одржа Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Брегалнички господин Иларион. Градоначалникот доби подарок од неговото Високопреосвештенство. Во Божјото Слово е испишана суштината на животот и насоките како да дојдеме до неа.

Донација на вода и свежо овошје

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов, со донација на вода и свежо овошје се вклучи во одбележувањето на Божикните празници во организација на ,,Бадникови поворки”. За таа цел, денес заедно со претставници од ,,Бадникови поворки”, градоначалникот со хуманиот гест уште еднаш ја искажа личната поддршка кон своите колеги – медицинскиот персонал од Инфективното одделение…

Посета на касарна заедно со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов заедно со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска беа во посета на касарната во Штип. Исто така тој имаше кратка работна средба со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска.

Доделување ваучери на дежурните служби

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов додели ваучери на дежурните служби по повод нивната заложба и неуморна работа во изминатата 2020 година. Градоначалникот им посака среќни новогодишни и божиќни празници, успешна работа и во новата 2021 година.

Посета на ТППЕ – Штип

Денес, градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов изврши смотра и увид во работата на ТППЕ – Штип. Општина Штип од бучетот одвои еден милион и триста илјади денари за набавка на нови униформи, заштитни чизми и ракавици.

Писмена реакција на прес конференција на ОК ВМРО-ДПМНЕ Штип

Очекувано е ВМРО ДПМНЕ да не знае што е развој во континуитет, продолжување на мерки и проекти кои се од интерес на граѓаните, на истите тие граѓани од кои оваа партија избега на изборите во Штип. ВМРО ДПМНЕ никако да сфатат дека едноставно постојат работи кои се над личните и партиските интереси, а тоа е…

Посета на детското одделение и училиштето во с. Шашаварлија

Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов во рамките на својата работна агенда го посети детското одделение при ЈЗУ КБ Штип, училиштето ООУ ” Гоце Делчев ” во с.Шашаварлија и училиштето ООУ ” Тошо Арсов ” во с.Почивало, каде што подари новогодишни пакетчиња на дечињата. Градоначалникот Николов на дечињата како и на вработените им посака…