Донесена одлука од областа на социјалната, детската и здравствената заштита

На денешната седница на Совет на Општина Штип, а согласно Програмата за активностите на Општина Штип од областа на социјалната, детската и здравствената заштита за 2022 година, донесуваме одлука со која ќе го обезбедиме правото на партиципација, преку покривање на трошоците за згрижување и воспитание на деца од предучилишна возраст, или поточно за деца со…

Посета на Државното првенство во борење за возрасна категорија У23 за 2022 година

Денес, Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, во спортската сала на СОУ “КОЛЕ НЕХТЕНИН” – Штип, присуствуваше на Државното првенство во борење слободен стил и женско борење за возрасна категорија У23 за 2022 година, на кое што учествуваа вкупно 73 борачи/ки.

Средба со младите фудбалери на Академијата Постолов – Пандев

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов оствари средба со најмладите надежни фудбалери на Академијата Постолов – Пандев по повод освојувањето на прво место на турнирот, кој се одигра во Сандански, Република Бугарија. Градоначалникот посебно се гордее на вакви млади генерации, кои уште од мали несебично и амбициозно се вложуваат во спортот.

Обновени зелените насади на првиот опфат од конзолата на улица „Васил Главинов“

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов заедно со Директорот на ЈП Исар засадија дрвја на првиот опфат од конзолата на ул. Васил Главинов. Ветивме дека за секое паднато дрво поради градежните активности, ќе обезбедиме нови дваесет, а наредниот период во секоја населба ќе ја обновиме вегетацијата, затоа што мораме да се однесуваме кон природата со…

Меморандум за соработка меѓу Општина Штип и Правната клиника на Правниот факултет при Универзитет „Гоце Делчев” Штип

Денес градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов и Правната клиника на Правниот факултет при Универзитет “Гоце Делчев”-Штип потпишаа Меморандум за соработка. Со потпишување на овој меморандум, се воспоставува соработка со цел меѓусебна координација, планирање на активности и нивна реализација. Преку нивна реализација ќе се обезбеди бесплатна правна помош, како и промовирање на полесен пристап до…

Одржана 1-вата седница на Меѓуопштински одбор за управување со отпад во ИПР

Денес во мултимедијалниот центар ,,Киро Глигоров”  Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов заедно со градоначалниците од Источно планскиот регион ја одржаа првата седница на Меѓуопштински одбор за управување со отпад во ИПР. На истата седница е конституиран Меѓуопштинскиот одбор за управување со отпад во ИПР и како претседавач е избран Виктор Паунов – градоначалник на Општина…

Отворениот ден со граѓаните помина успешно!

Отворениот ден со граѓаните помина успешно! Наредната среда од 18:00 часот, Градоначалникот на Општина Штип и службите од локалната самоуправа повторно ќе разговараат со заинтересирани граѓани, затоа што отвореноста и транспарентноста се одлика на нашата општина!

Увид на градежните активности на спортскиот рекреативен центар Ново Село

Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов, изврши увид во тековните градежни активности на спортско рекреативниот центар Ново Село. Овој центар е сѐ уште во изградба и за брзо време ќе биде едно убаво опремено катче во кое ќе може да уживаат и помладите и постарите генерации. Градоначалникот изјави дека овој пример ќе го следиме и во…

Фотонапонски панели во 4 јавни објекти во Штип, Радовиш, Карбинци и Конче

Локалната акциона група „Плачковица“, која има проекти во четири општини од Плачковичкиот Регион, Радовиш, Конче, Карбинци и Штип, уште пред да почне енергетската криза почна со исталирање фотоволтаични панели за производство на струја на 4 јавни објекти во овие општини. Станува збор за фотонапонски панели кои веќе се во функција на основно училиште во населбата…

Прием на учесниците на 18-тата Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки

Денес Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов,ги прими Марио Ванчоски и Иван Костевски ученици во СОУ Гимназија ,,Славчо Стојменски” – Штип учесници на 18-тата Меѓународната јуниорска олимпијада по природни науки во Дубаи, одржана од 12 – 21 Декември 2021 година. Овие две момчиња во конкуренција од 900 други љубители на науката, го освоија бронзениот медал.…