Реконструкција на улица Коле Неделковски

Улицата Коле Неделковски доби нова асфалтна површина. После подолг период откато оваа улица беше во дотраена состојба, веќе е извршена комплетна реконструкција на истата. Се работи за комплетна промена на водоводната и канализационата линија, вадење на коцката, тампонирање, асфалтирање, нови рабници и пешачка површина. Ова е пример како една локална власт темелно треба да ги…

Одбележување на Ден на смртта на Гоце Делчев

Денеска во скромни услови се одбележа Ден на смртта на великанот Гоце Делчев. Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски положи цвеќе пред споменикот кај ректоратот во Ново Село. Гоце Делчев беше сржта на револуционерната организација која ги постави темелите на македонската борба за независност. Денес ние ја живееме таа реалност, имаме своја самостоја држава, а…

Честитка по повод 1 Мај ден на трудот

Овој ден отсекогаш бил симбол на борбата за работничките права, и на изразувањето работничка солидарност. Поради тоа, 1 Мај силно не потсетува на потребата секојдневно да вложуваме максимални напори за вреднување на трудот и работникот, моторот на нашата економија. Денес повеќе од било кога императив на нашата држава е зачувување на работните места. Затоа продолжуваме…

Донација од 50 таблети од фирмата Еколог интернационал

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски прими донација од тетовската фирма „Еколог интернационал“ и семејството Дестани. Се работи за донација од 50 таблети за деца од основните училишта кои потекнуваат од социјално загрозени семејства. Овие таблети ќе им помогнат на многу деца да ги следат онлајн часовите додека трае вонредната состојба. „Сакам да упатам…

Општински штаб за заштита и спасување Штип

Почитувани граѓани, Денеска се одржа состанок на Општински штаб за заштита и спасување на којшто разговаравме за состојбата со Корона вирусот во последните денови со што донесовме неколку заклучоци и препораки. ,,Би сакал да ја искористам оваа прилика и да го искажам моето задоволство од тоа како Општинските институции во соработка со централните институции се…

Известување за работно време

Согласно Одлуката на Владата на Република Северна Македонија за изменување на Одлуката за забрана и посебен режим на движење на целата територија на Република Северна Македонија со кој се забранува движење на целата територија на државата од понеделник до петок од 19 часот до 05 часот, како и забрана за движење од сабота од 15 часот до понеделник до 05…

Честитка по повод Велигденските празници

Почитувани сограѓани, Овој празник е значаен за многу наши сограѓани, но и за многу христијани насекаде во светот. Неговата симболика нека го зацврсти победничкиот дух кај сите, особено во овие тешки времиња во кои се соочуваме со сериозни предизвици и искушенија. Навиките и ритуалите ги менуваме и прилагодуваме за да дадеме соодветен одговор на новата…

Донација од ЕТЦ Елкос

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски како командант на Општинскиот Штаб за заштита и спасување прими донација од 100 пакети од ЕТЦ Елкос. Овие пакети содржат прехранбени продукти и средства за дезинфекција и ќе бидат донирани на граѓаните на кои им е најпотребно. „Сакам да упатам голема благодарност до Елкос како општествено одговорна компанија…

Реконструкција на улицата Љубен Иванов

Општина Штип започна со реконструкција на една од главните артерии во централното градско подрачје, а тоа е улицата Љубен Иванов. Оваа улица подолг период беше во дотраена состојба и голема потреба за граѓаните бидејќи води до Клиничкиот центар во Штип. „Се работи за 3100 метри квадратни нова асфалтна површина и сума на чинење е 2,1…

Пакети со прехранбени продукти и дезинфекциони средства

Општина Штип и Општинскиот штаб за заштита и спасување доби донација, прехранбени продукти и средства за дезинфекција од општествено одговорната компанија КИТ-ГО. Пакетите со овие продукти ќе бидат поделени на социјално загрозени семејства, по утврдени критериуми од општинските институции и центарот за социјални грижи во Штип. „Компанијата КИТ-ГО донира прехранбени прозиводи и средства за дезинфекција…