79 години од депортација на Евреите од град Штип

Градоначалникот на Општина Штип беше домаќин на одбележување на 79 годишнината од депортацијата на Евреите од Штип. Заедно со Претседателот на Еврејска заедница во Република Македонија Пепо Леви, Н.Е Амбасадор на Соединетите Американски држави Кејт Брнз и Н.Е Амбасадорка на Велика Британија  и Северна Ирска Рејчел Галовеј. После завршувањето на Комеморативната седница во Салата на…