Средба на Градоначалникот со ученичката Сара Димитровска

На 18.02.2022 година во Маврово се одржа државно првенство во скијање на кое учествуваа 350 ученици. Од Општина Штип учествуваа 19 ученика од основните и средните училишта. Ученичката Сара Димитровска како преставник на Гимназија “Славчо Стојменски” освои 1 во место во својата категорија. На средба со Градоначалникот заедно со својот ментор Сашко Богатинов поразговараа за…