Известување за прскање против комарци

На ден 07.09.2021 год. (Вторник-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЈ1В ладно запрашување. Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во општина Штип, подрачјата по течението на реките Брегалница и Отиња и…

БЕСПЛАТНИ СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИ АНТИСТРЕС ТРЕНИНЗИ ЗА САМОХРАНИ МАЈКИ

ЕХО, во соработка, и со поддршка од Општина Штип, согласно Програмата за еднакви можности , ќе спроведува серија од рекреативно-спортски тренинзи наменети за помош при справување со стрес за самохраните мајки од Општина Штип. Тренинзите ќе се реализираат на отворено во периодот од септември до декември 2021 година, почнувајќи од 9 ти септември на мини…

Завршен настан за проектот „Културен мост низ вековите“

Вчера, 26.08.2021 Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов присуствуваше на завршниот настан што се одржа пред патеката на средновековната црква Св. Власие. На настанот беа презентирани резултатите од заедничкиот проект , во чии рамки е направен пристап и конзервација на средновековна црква Свети Власие, во состав на археолошкиот локалитет Исар во Штип. Со реализацијата на овој…

29 години од постоењето на Армијата на РСМ

Денес се одбележаа 29 години од постоењето на Армијата на РСМ во касарната „Јане Сандански“ во Штип. Во присуство на командантот и потполковник на вооружените сили Стојанче Костов беше доделена плакета и благодарница на градоначалникот за остварените резултати во Армијата, за нејзиното јакнење и осовременување како и афирмирање на нашата земја. Со особена гордост им го  честитаме денешниот празник,…

Известување за прскање против комарци

На ден 25.08.2021 год. (Среда-наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЛВ ладно запрашување. Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во општина Штип, подрачјата по течението на реките Брегалница и…

Работната недела започната со состаноци за браната на река Отиња

Работната недела Градоначалникот ја започна со интензивни состаноци со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, изведувачот и надзорот на браната Отиња. Заедно ги испланираа тековните активности за работата да се одвива непречено. Со овој капитален проект вреден 5 милиони евра, Штип добива сигурен превентивен одговор на поплавите и се отвораат бројни можности за економски развој и напредок…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РЕОНСКИ ПОПИШУВАЧИ И РЕОНСКИ ИНСТРУКТОРИ

Се известуваат сите заентересирани лица кои сакаат да се ангажираат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија,2021 година во својство на: Реонски попишувачи и Реонски инструктори. дека Јавниот конкурс за ангажирање на Реонски попишувачи и Реонски инструктори , објавен во дневните весници :Нова Македонија, Вечер ,Слободен печат и Коха…

Известување за прскање против комарци

На ден 06.08.2021 год. (Петок – наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЛВ ладно запрашување. Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во општина Штип, подрачјата по течението на реките Брегалница и…

Средба на градоначалникот д-р Сашко Николов со началникот на СВР Штип, Марјан Коцев

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов имаше средба со началникот на СВР Штип Марјан Коцев. Целта на оваа средба беше да се воспостави ефективна координација на надлежностите. На овој начин ќе се олеснат постапките за делување на општинските служби. Полесно и побргу граѓаните ќе можат да ги остваруваат своите права и да ги решаваат своите проблеми со пријавување…