Свечен пречек на Европскиот шампион во борење Владимир Егоров

Градоначалникот на Општина Штип, заедно со Боречкиот клуб Балканец организираа свечен пречек на Европскиот шампион во борење Владимир Егоров, кој го освои златниот медал на ЕП во Будимпешта. Ова е голем успех за македонското борење, посебно за град Штип од кој надалеку оддекнуваат познати и успешни борачки имиња кои со многу тренинг, амбиции и љубов…