Увид во работите за поставување на монтажна болница

Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, заедно со директорот на Клиничка болница Штип, Ален Георгијев, директорите на јавните претпријатија Стипион и Исар одржаа координативен состанок во врска со тековните активности и обврските на секоја институција во поставување на монтажна болница. Монтажната болница ќе биде поставена над постоечката Киничка болница, со два пристапи. Ќе има четири…

Проект „Здрави деца – сигурна иднина“

Проектот „Здрави деца – сигурна иднина“ е финансиран од страна на Швајцарската амбасада и Министерството за локална самoуправа, а имплементиран од страна на Центарот за развој на Источниот плански регион со вкупен буџет од 2.137.909,00 мкд. Проектот се имплементираше во две фази односно преку реализација на две главни активности. Првата фаза опфаќа набавка на соодветна…

Свечена седница на Совет на Општина Штип

Денеска по повод Денот на ослободувањето на Штип – 8 ноември се одржаа два настани, положување цвеќе на споменикот на револуцијата кај тврдината Исар и online свечена Седница на Совет на Општина Штип. Делегација од Општина Штип и Совет на Општина Штип, предводени од в.д. Градоначалникот и претседателката на Совет положија цвеќе по подов Денот на ослободувањето…

Одлука за доделување признание „8 ноември“ за 2020 година

Денеска се одржа 41 седница на Совет на Општина Штип, online со 6 точки на дневен ред, меѓу кои и точката за доделување признание „8 ноември“ за 2020 година. На оваа седница советниците од Совет на Општина Штип едногласно донесоа одлука признанието „8 ноември“ за 2020 година да се додели на: –      Д-р Трајче Стојанов – професор по…

Координирана акција за уредување на зеленило во населба Македонка

Денеска Општина Штип заедно со неколку инволвирани институции како: ЈП „Исар“, ЈП „Стипион 2011“, ТППЕ Штип, Телеком, Телекабел, ЕВН како и приватните фирми: Т&M од Штип и Црн Камен 95 од Скопје спроведоа координирана акција за сечење на стари и високи стебла кои долги години претставувале проблем на граѓаните. „Денеска вршиме координирана акција заедно со повеќе…

Обука на тема „Ракување со стрес и техники за заштита од професиоално прегорување“

Од 20 до 22 Октомври во Охрид беше одржана обука на тема „Ракување со стрес и техники за заштита од професиоално прегорување“. На обуката учествуваа секретарот на општината Соња Китанова и Локалниот координатор за еднакви можности Сунчица Ѓуфтеска. Во осумте сесии на тема стрес и стресогени фактори се говореше за стресни ситуации, видови на стрес,…

Состанок на Општински штаб за заштита и спасување

Денеска се одржа седница на Општински штаб за заштита и спасување  на кој беа присутни претставници од: ЈП „Исар“, ЈП „Стипион 2011“, ТППЕ Штип, сообраќаен инспектор при Општина Штип. Општинскиот штаб за заштита и спасување ги донесе следните заклучоци: 1. Во наредниот период ќе се врши дезинфекција на дворните површини во градинките и основните училишта…

Посета на клонот „Цветови“ во населба Осми Ноември

Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со заменик шефот на мисијата на Амбасадата на Република Јапонија, г. Такахаши Сатору и директорката Билјана Трајчевска го посетија клонот „Цветови“ на градинката „Астибо“ во населбата Осми Ноември. Амбасадата на Република Јапонија донираше средства во висина од 55.000 евра на детската градинка „Астибо“ кои беа искористени…

Водоводна линија на улица Скоевска во населба Пребег

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на ЈП „Исар“, Живко Тасев извршија увид во работните активности за реконструкција на водоводна линија на улица Скоевска во населбата Пребег. Се работи за реконструкција на водоводна линија во должина од 400 метри која беше приоритетно барање на граѓаните во овој дел од градот. „…

Посета на сензорна соба во детска градинка „Астибо“

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски и претставници од Источен плански регион беа во посета на сензорната соба во детската градинка „Астибо“, проект реализиран во соработка со Министерство за локална самоуправа и Швајцарската амбасада. Овој проект има за цел подобра интеграција на децата со потешкотии во…