Светски ден на лица со Даунов синдром

Светскиот ден на лица со Даунов синдром се одбележува секоја година на 21 март. Во организација на ООУ „Ванчо Прќе“ денес Градоначалникот на Општина Штип даде поддршка на овој настан, преку обезбедување на наставно нагледни средства за учениците со Даунов синдром, а воедно и поддршка на организираната работилница на тема „Шарени чорапчиња“. Градоначалникот истакна дека…