Посета на градинката “Сончогледи”

Денес, 29.12.2020 г., градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов ја посети градинката “Сончогледи”. Заедно со директорката Билјана Трајчевска разговараа за ребалансот на буџетот на Општина Штип, каде градинката доби седум милиони денари, кои што пари ги искористи за набавка на нафта за огрев, подмирување на сметките за електрична енергија, комуналии, набавка на средства за…

Увид во градежни активности за реконструкција на двор во ООУ„Димитар Влахов“

Градоначалникот на Општина Штип, д-р Сашко Николов изврши увид во градежните активности за реконструкција и уредување на дворот во ООУ „Димитар Влахов“. Се работи за комплетно уредување на дворната површина со што ќе се олесни пристапот како на учениците, вработените и родителите така и на оние возила кои што во одредени моменти неопходно е да…

Посета на мал групен дом

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Сашко Николов во рамките на својата работна агенда ги посети дечињата кои престојуваат во малиот групен дом. При посетата на оваа институција беа поделени новогодишни пакетчиња. Градоначалникот Николов на дечињата како и на вработените им посака среќни новогодишни и божиќни празници со желби за многу здравје, среќа и љубов. Заедно…

Примопредавање на функцијата градоначалник на Општина Штип

Денеска, 23.12.2020 г., Општинската изборна комисија му го врачи уверението за избран градоначалник на Сашко Николов. На предвремените локални избори д-р Сашко Николов од СДСМ и коалицијата со мнозинство гласови е избран за градоначалник на Општина Штип. „Сакам да се заблагодарам на сите мои сограѓани кои на 13 декември го дадоа својот глас. Ветувам дека…

Доделување на награди и признанија по повод 19 декември – Денот на градот

Денеска во организација на Општина Штип, доделени се наградите и признанијата за 19 декември – Денот на градот. Поради протоколите пропишани од Комисијата за заразни болести, оваа година свеченоста се одржа во кабинетот на градоначалникот. Добитници на наградите оваа година се: –      Мирко Наџаков – Фудбалер и педагог со своја богата спортска кариера. –      Кирил Барбареев –…

Прес конференција, Одбележување на 19 декември – „Свети Никола“

Оваа година , за жал церемонијата за доделување на наградите ќе биде скромна и во услови наметнати од состојбите со пандемијата од Ковид 19, а согласно протоколите пропишани од Комисијата за заразни болести,  но тоа ниту малку не ја  намалува свеченоста  на овој чин, а уште помалку  значењето и големината на годинешниве добитници на наградите.…

Потпишување договор за изградба на трибина на градски стадион

Денеска, В.Д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов оствари средба со претседателот на ФФМ, Муарем Сејдини во својот кабинет и потпишаа договор за изградба на западната трибина на градскиот стадион во Штип. Договорот ги содржи меѓусебните права и обврски помеѓу договорените страни, односно ФФМ и Општина Штип. В.Д. Градоначалникот, Миланов истакна дека му е огромна…

Готови проекти за секундарна гасификациона мрежа

Општина Штип денеска доби готови проекти за изработка на секундарна гасификациона мрежа. В.Д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски дадоа изјави за медиуми во врска со постапката која следува за проектот гасификација. „Станува збор за три проекти, основен, идеен и инфраструктурен проект и со ова сме…

Конзоли на река Отиња

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски беше во посета на Општина Штип. По средбата со в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов имаа заедничка изјава во врска со капиталните дотации од Владата за Општина Штип, кои ќе бидат наменети за изградба на конзоли на река Отиња. В.Д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов истакна…

Контролна листа на План за управување со животната средина и со социјалните аспекти (ПУЖССА)

о рамки на “Проектот за поврзување на локални патишта во РСМ” кој се реализира од Министерството за транспорт и врски со финансиска поддршка од Светска Банка, а со цел подобрување на локалната патна инфраструктура, Општина Штип аплицираше со проект за Реконструкција на крстосницата помеѓу локалните улици „Сремски фронт“ и „Борис Крајгер“ во Oпштина Штип. Согласно…