Чествување на празникот Свети Никола

По повод чествувањето на празникот Св. Никола 19ти декември, Општина Штип како и секоја година организира свечена академија за доделување на орден и признанија. Познатиот кардиолог и академик, проф. д-р Сашко Кедев, во соборниот храм Св. Никола во Штип беше одликуван со орденот “Свети Никола“ што општината го доделува секоја година на истакнати штипјани, кои…

Прием на младите борачи од БК „Олимпија“

На огромно задоволство на Градоначалникот на општина Штип, Иван Јорданов, денес гости во неговиот кабинет  беа младите борачи од БК Олимпија, кои викендов на Меѓународниот турнир во борење за млади „Трофеј Победник 2021“ го закитија нашиот град со 7 златни, 2 сребрени и 2 бронзени медали. Градоначалникот истакна дека во надерниот период планира превземање на сериозни чекори за…

Средба со претставници од бизнис секторот

Денес Градоначалникот на Општина Штип – Иван Јорданов, заедно со претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, проф. д-р Христијан Мицковски, остварија средба со претставниците на бизнис секторот од Штип, на која се разгледаа проблемите, потребите и можностите, како и за одлучноста за донесување на ГУП-от и формирање на Економски совет. После една година застој, ќе се овозможи да…

„16 дена активизам за борба против родово базирано насилство”

Во рамки на кампањата на светско и на национално ниво ,,16 дена активизам за борба против родово базирано насилство”, Општина Штип се вклучи со организирање на тематска трибина, на која предавачи беа претставници од три организации и институции, и тоа: СВР- Штип, Здружение на граѓани “ЕХО”  Меѓуопштинскиот Центар за социјални работи – Штип. Градоначалникот на Општина…

Нов и чесен пристап во извршување на проектите

Денес Градоначалникот на Општина Штип – Иван Јорданов заедно со надзорот извршија увид на улиците од каде што имаше негативни реакции од стана на граѓаните. Економскиот оператор ќе ги отклони недостатоците, а граѓаните на Општина Штип  ќе добијат квалитетно испорачана услуга и домаќинско трошење на народните пари.

Викенд акција за чисти, асфалтирани и хортикултурно уредени населби

Како и претходните така и овој викенд, Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, заедно со претставници од ЈП Исар, во населба Балканска го отстранија целиот шут и смет кој ја загадуваше населбата. Се исчистија дивите депонии и се правеше подготовка за асфалтирање на улица. Како и другите населби така и оваа ќе биде чиста и…

Одбележување на Меѓународниот ден на лица со попреченост

Градоначалникот на Општина Штип,по повод одбележувањето на 3ти Декември-Меѓународниот ден на лица со попреченост, ги посети институциите и организациите кои работат со овие лица.На сите институции им додели вредносен ваучер од 6.000,00 денари како една скромна поддршка. Градоначалникот го посети Државното средно училиште за образование и рехабилитација  ,,ИСКРА,,, каде што истакна дека одговорноста на локалната…

Посета на бугарскиот амбасадор, неговата екцеленција Ангел Ангелов

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов , оствари средба со Неговата екцеленција Амбсадорот на Република Бугарија во Република Македонија, накоја разговараа за теквните проекти кои што се реализираат. Воспоставувањето на партнерства со општини од Бугарија позитивно ќе влијае врз развојот на град Штип, со што тековно ќе се реализираат и  нови проекти од областа…

Планирање на буџет за 2022 година

Од денес па се до петти декември, сите граѓани на Општина Штип ќе можат своите проекти и идеи да ги напишат на веб страната www.novaidninazastip.mk. Гласањето на најинтересните проекти ќе биде достапно за сите оние кои сакаат да земат учество во донесувањето на одлуки. Градоначалникот на Општина Штип изјави дека сите граѓани ќе бидат дел од…

Седницата на Советот за рамномерен регионален развој одржана во Влада на Република Северна Македонија

Денес Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов, како претседател на Советот на Источно плански регион,присуствуваше на Седницата на Советот за рамномерен регионален развој, каде дискутираше и се заложи за проектите на општините кои ги претставува. Преку стимулирање на развојот на локално и регионално ниво, како и со помош на бизнис секторот, ќе делува во насока…