Светски ден за подигање на свеста за аутизмот во светски рамки

Секоја година на 2 Април се одбележува Светскиот ден за подигање на свеста за аутизмот во светски рамки. По повод овој ден, Градоначалникот и Секретарот на Општина Штип, ги посетија аутистичните паралелки при ООУ „Ванчо Прќе“ и Дневниот центар за деца со аутизам и им врачија пригодни подароци, односно наставно образовни помагала. Борбата против дискриминацијата,…