Јорданов седна во градоначалничката фотелја, доскорешниот градоначалник Николов денеска му ја предаде функцијата

Новиот штипски градоначалник Иван Јорданова вчера и официјално седна во градоначалничката фотелја, откако во првиот круг на локалните избори го победи својот противкандидат од СДСМ, Сашко Николов. Неговото доаѓање на чело на општината вчера беше проследено со пречек и громогласен аплауз од неговите сопартијци од ВМРО-ДПМНЕ кои во голем број се собраа пред општинската зграда.…

Увид во активности за реконструкција на сала во СОУ „Коле Нехтенин“

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на СОУ „Коле Нехтенин“, Дејан Павлов извршија увид во работните активности за реконструкција на спортската зала во СОУ „Коле Нехтенин“. После подолг период започнати се работни активности кои опфаќаат замена на под, замена на прозори и ново осветлување на спортската сала во средното училиште Коле…