Пуштен во употреба експресниот пат Штип – Радовиш

Пуштен е експресниот пат Штип – Радовиш во употреба.   Градоначалникот Д-р Сашко Николов, заедно со премиерот Зоран Заев, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, директорот на Јавното претпријатие за државни патишта Ејуп Рустеми и шефот на Европската банка за обнова и развој за Северна Македонија Андри Аранитаси, присуствуваа на отварањето на експресниот пат.…

Средба на амбасадорот на Австрија, Н.Е. Георг Вуцас со Д-р Сашко Николов

Денес во Општина Штип беше амбасадорот на Австрија, Н.Е. Георг Вуцас. Се разговараше за можноста за инвестирање на австриски компании во нашата општина. Австриските компании се едни од најголемите инвеститори во земјава, затоа денешната посета на амбасадорот во Штип е од исклучително значење. Очекуваме оваа средба да биде само уште еден импулс за понатамошна соработка.