Завршен настан за проектот „Културен мост низ вековите“

Вчера, 26.08.2021 Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов присуствуваше на завршниот настан што се одржа пред патеката на средновековната црква Св. Власие. На настанот беа презентирани резултатите од заедничкиот проект , во чии рамки е направен пристап и конзервација на средновековна црква Свети Власие, во состав на археолошкиот локалитет Исар во Штип. Со реализацијата на овој…