Работната недела започната со состаноци за браната на река Отиња

Работната недела Градоначалникот ја започна со интензивни состаноци со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, изведувачот и надзорот на браната Отиња. Заедно ги испланираа тековните активности за работата да се одвива непречено. Со овој капитален проект вреден 5 милиони евра, Штип добива сигурен превентивен одговор на поплавите и се отвораат бројни можности за економски развој и напредок…