Распишан тендер за изградба на брана на река Отиња

Денеска е важен ден за Штип и штипјани. Проектот брана на реката Отиња после повеќе децении станува реалност. Распинаша е јавна набавка од страна на Министерството за транспорт и врски, за избор на најповолен понудувач за изградба на брана на реката Отиња. Се работи за брана со висина од 34 метри во непосредна близина на…