29 години од постоењето на Армијата на РСМ

Денес се одбележаа 29 години од постоењето на Армијата на РСМ во касарната „Јане Сандански“ во Штип. Во присуство на командантот и потполковник на вооружените сили Стојанче Костов беше доделена плакета и благодарница на градоначалникот за остварените резултати во Армијата, за нејзиното јакнење и осовременување како и афирмирање на нашата земја. Со особена гордост им го  честитаме денешниот празник,…