Известување за прскање против комарци

На ден 06.08.2021 год. (Петок – наутро) Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците. Запрашувањето ќе се врши во периодот од 01 до 07 часот наутро, со апаратура за УЛВ ладно запрашување. Со дезинсекцијата ќе бидат опфатени зелените површини во општина Штип, подрачјата по течението на реките Брегалница и…

Средба на градоначалникот д-р Сашко Николов со началникот на СВР Штип, Марјан Коцев

Денес Градоначалникот Д-р Сашко Николов имаше средба со началникот на СВР Штип Марјан Коцев. Целта на оваа средба беше да се воспостави ефективна координација на надлежностите. На овој начин ќе се олеснат постапките за делување на општинските служби. Полесно и побргу граѓаните ќе можат да ги остваруваат своите права и да ги решаваат своите проблеми со пријавување…