Посета на сензорна соба во детска градинка „Астибо“

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со министерот за локална самоуправа, Горан Милевски и претставници од Источен плански регион беа во посета на сензорната соба во детската градинка „Астибо“, проект реализиран во соработка со Министерство за локална самоуправа и Швајцарската амбасада. Овој проект има за цел подобра интеграција на децата со потешкотии во…

Посета на Претседателот Пендаровски на настанот Текстилијада

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски беше во посета на Општина Штип, по повод настанот „Текстилијада“ во организација на Здружението „Гласен текстилец“. В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со Претседателот Пендаровски, министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска и претседателката на Здружението „Гласен Текстилец“, Кристина Ампева беа на отворање на споменик…