Посета на детски градинки по повод Недела на детето

Денеска заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со дел од кабинетот посети два клона од детските градинки „Астибо“ и „Вера Циривири Трена“, по повод Недела на детето. Оваа година Неделата на детето се одбележува во поинкави услови, односно во услови на светска пандемија. Општина Штип на двете детски градинки им подари ваучери по…

Средба со хрватската амбасадорка во Република Северна Македонија

Заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов оствари средба со Амбасадорката на Хрватска во Република Северна Македонија, Нивес Тигањ. Ова е прва посета на хрватската амбасадорка во Општина Штип, а воедно и прва средба од ваков тип на заменик градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов. Амбасадорката истакна дека и претставува огромна чест што денеска е…

Заклучоци од Општински Штаб за заштита и спасување во проширен состав

Денес се одржа седница на Општинскиот Штаб за заштита и спасување во проширен состав на кој беа присутни претставници од МВР, Црвен Крст, Општински инспектор, ЦЈЗ, ДИТ-Штип, АРМ, Гласен текстилец. Општинскиот штаб за заштита и спасување ги донесе следните заклучоци и задолженија: Задолжително  зајакнување на  соработката со Ковид -координаторите  за училиштата со Центарот за јавно…