Увид во завршни активности за партерно уредување на местото Аргач

Денеска в.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов заедно со директорот на ЈП „Исар“ извршија увид во завршните активности за партерно уредување на местото Аргач во централното градско подрачје. Се работи за 600 метри квадратни површина која е партерно уредена со поставување на нови клупи, корпи за отпадоци, бехатон, канделабри и декоративни садници. „Ова е…

Избор на в.д. градоначалник на Општина Штип

Денеска се одржа четириесетта седница на Совет на Општина Штип преку апликацијата Zoom. На дневниот ред на оваа седница беше точка за избор на Вршител на должност градоначалник на Општина Штип, кадешто единствен предлог за оваа функција предложен од страна на советник во Советот на Општина Штип, беше досегашниот заменик градоначалник, Јане Миланов којшто едногласно е…