Состанок на општински кризен штаб

На ден 20.03.2021 година се одржа координативен состанок на општинскиот кризен штаб за заштита и спасување при Општина Штип. На овој состанок се разговараше и анализираше актуелната состојба со Ковид-19 кризата на локално ниво, како и превземање на мерки важни за заштита на граѓаните. Општинскиот штаб за заштита и спасувње ги донесе следните заклучоци: –        Состојбата…