Непознати сторители извршиле бруална сеча на дрвја

Нов вандалски чин во Штип, непознати сторители извршиле брутална сеча на дрвја, во населбата Дуизлак во близина на црквата “Св. недела”. За кратко време, ова е втор инцидент. Првиот беше со кршењето на канделабрите, сега со несовесната сеча.. Заштитата на животната средина е меѓу приоритетите на нашата општина. На терен од завчера е излезена екипа,…