Талентирани и докажани пијанисти освоија 37 награди

Општина Штип е град на талентирани и докажани пијанисти. Огромен успех на нашите пијанисти кои само во оваа учебна година за 5 месеци освоија 37 награди на Интернационални натпревари во Америка, Русија, Јапонија, Канада, Белгија, Грузија, Украина и Словенија. Огромен аплауз за Михаел Тимотеј Пастоњицки, Душица Митрева, Михаела Мирова, Теодора Ноемина Пастоњицки, Бисера Јанева, Габиана…

Во Штип започна вакцинацијата

Денеска на пладне градоначалникот го посети вакциналниот пункт во Здравствениот дом “Панче Караѓазов” во Штип, каде се вакцинираат како што е препорачано, лицата над 77 години и кои се хронично болни. Вакцинацијата со АстраЗенека во Штип се одвива без проблеми согласно сите препораки и протоколи. Вакцинацијата е клучна во борбата против Ковид 19. Градоначалникот разговараше…