Посета на амбасадорот на Руската Федерација

Во Штип го пречекавме амбасадорот на Русија, Н.Е Сергеј Александрович Баздникин. Приоритетни теми на разговор беа здравството, образованието и економијата. Русија е голема светска сила од која може да се црпат искуства. Меѓусебна соработка помеѓу Штип и Руската федерација е од големо значење. „Договорот предвидува снабдување со 200.000 дози на вакцината ‘Спутник V’, што е…

Меѓународен ден на Ромите

Денеска, 8-ми април – Меѓународен ден на Ромите. Градоначалникот оствари средба со невладини организации кои се залагаат за подобрување на животот на Ромите во Штип. Од круцијална важност е имплементацијата на Националната стратегија за Роми, која ги опфаќа реалните потреби на Ромите во областите на образованието, домувањето, вработувањето и здравството. Да ставиме стоп на дискриминацијата…