Известување за преземената акција за отстранување на гаражи

Поради преземената акција од страна на Општина Штип за отстранување на сите неовластено поставени објекти (гаражи, голубарници, шупи и други слични објекти) на јавна површина, упатуваме апел до граѓаните на општината за навремено и целосно отстранување на овие објекти, доколку претходно се известени со опомена во рок од 15 дена од комунална инспекција при Општина…

Банка за храна наскоро отвора филијала и во Штип

Денеска Градоначалникот Д-р Сашко Николов потпиша меморандум за соработка помеѓу Општина Штип, Солидарниот фонд и Банка за храна. Банката за храна ги прибира вишоците на храна од операторите (ресторани, маркети) и ги дистрибуира до лицата со социјален ризик. Оваа банка ќе отвори филијала и во Штип. Околу 80 социјално ранливи семејства секојдневно ќе добиваат помош…