Пристапна патека и паркинг на ул. 5та Партиска во населба Сењак

Јавното претпријатие Стипион заврши уште една пристапна патека и паркинг на ул. 5та Партиска во наслебата Сењак. Се грижиме и продолжуваме со решавање на проблемите на граѓаните.

Средба со амбасадорот на Босна и Херцеговина Н.Е Драган Јаќимовиќ

Денеска во Штип го пречекавме амабасадорот на Босна и Херцеговина Н.Е. Драган Јаќимовиќ. Се разговараше за интензивирање на соработката во разни области, фокусот на средбата беше за економијата, образованието и туризмот. Од взаемен интерес е збратимување на Штип со некој од градовите во Босна и Херцеговина.