Реакција на прес-конференција на ВМРО ДПМНЕ

ВМРО ДПМНЕ не може да се помири со фактот дека Штип станува модерен град. Дека меѓу приоритети на градот е чиста околина, чист град, нешто што во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, беше незамисливо. Акцијата за отстранување на хаварисани возила, гаражи, шупи е најавена одамна и дека таа се однесува за сите, без исклучок.…

Средба со граѓани во Караорман

Денеска Градоначалникот на Општина Штип, Д-р Сашко Николов ја посети урбаната заедница Караорман. Се разговараше за главните проблеми и предизвици со кои се соочуваат жителите на Караорман. Овде најавуваме нова градежна офанзива, започнуваме со асфалтирање на три улици во Караорман и изградба на тротоар на главната улица.