Посета на амбасадорката на Кралството Шведска Н.Е Кристин Форсгрен Бенгстон

За прв пат во Штип ја пречекавме амбасадорката на Кралството Шведска Н.Е. Кристен Форсгрен Бенгстон. Фокусот на средбата беше за екологијата, заштитата на животната средина и енергетската ефикасност, Шведска е светол пример за градење на вистински вредности. Градоначалникот Д-р Сашко Николов истакна: ” Со амбасадорката имав пријатен и конструктивен разговор. Шведска е земја од која…