7 април – Светски ден на здравјето

7 април – Светски ден на здравјето, поминува во знакот на пандемијата и на борбата со невидливиот непријател. По повод Меѓународниот ден на здравјето, денеска Градоначлникот на Општина Штип одржа работен состанок со мал дел од здравствените работници, доделивме плакети и признанија на здравствените работници од различни одделенија. Плакети за: Одделение за инфективни болести, одделение за Анестезија, реанимација и интензивна нега. Радиодијагностика, Епидемиологија, одделение за…